Eric Kluitenberg on Wed, 27 Jul 2016 14:35:56 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: [Nettime-nl] Oproep tot deelname Transmediale Festival 2017 (Stimuleringsfonds Creatieve Industrie)


Ter verduidelijking: Deze oproep is vooral bedoeld voor de delen van het festival die niet tot de tentoonstelling behoren (performance, presentaties, workshops, panels, site specific werk, etc..).

Het thema van het festival wordt binnenkort op de website van Transmediale gepubliceerd, onder het motto ‘Ever Elusive’ onderzoekt het de relatie tussen "human and non human ecologies” en daarnaast reflecteert het festival op 30 jaar mediakunst / digitale cultuur.

Allemaal ruim genoeg om interessante voorstellen op te kunnen indienen.

Je kunt inderdaad vrijelijk voorstellen indienen via:
https://transmediale.de/content/transmediale-submission-platform <https://transmediale.de/content/transmediale-submission-platform> / https://submit.transmediale.de <https://submit.transmediale.de/>

Inhoudelijke selectie wordt gedaan door de festivalleiding, daarom is het misschien toch goed even de publicatie van het thema (Ever Elusive) te lezen. 
Zie: https://transmediale.de/festival <https://transmediale.de/festival> 

groet,
Eric

> On 27 Jul 2016, at 08:04, Josephine Bosma <jesis@xs4all.nl> wrote:
> 
> Oproep voor in Nederland woonachtige kunstenaars die werken op het kruisvlak van kunst en technologie:
> 
> Het thema voor de tentoonstelling van Transmediale staat niet vast en is ook zeker niet beperkt tot 'ecologie en technologie'. Alle kunstenaars die voor het bereik van Transmediale interessant werk maken kunnen dat volgens mij insturen. Hoe het precies zit met het soort werk dat het Stimuleringsfonds in dit kader wil ondersteunen is een ander verhaal, maar ik denk dat ook daar zeker buiten dit thema aangevraagd kan worden als verder aan de voorwaarden gehouden wordt (reis-, verblijf- en productiekosten opgenomen in de begroting). 
> 
> Van de website:
> 
> "As of 2015 there is no longer a yearly thematic call for works that leads up to each transmediale festival. Instead artists and other cultural practitioners are welcome to submit their projects through an open submission system. Through this platform, transmediale strives to further develop the dialogue between its thematic and curatorial frameworks and the wider community of artists and culture professionals." 
> 
> 
> 
> groet,
> 
> 
> J
> *
> 
> 
> On 26 jul. 2016, at 22:19, Eric Kluitenberg wrote:
> 
>> geachte nettime-nl’ers!
>> 
>> Voor de 30e jubileum editie van het Transmediale festival in Berlijn is een speciale gelegenheid gecreëerd om Nederlandse kunstenaars / makers / initiatieven te ondersteunen voor een presentatie.
>> 
>> Voorstellen kunnen worden ingediend via het nieuwe open submission platform van Transmediale:
>> https://submit.transmediale.de/ <https://submit.transmediale.de/>
>> 
>> Selectie vindt plaats door het festival in overleg met het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie - zie da oproep hier (en hieronder):
>> http://stimuleringsfonds.nl/nl/actueel/nieuws/oproep_tot_deelname_transmediale_festival_2017/ <http://stimuleringsfonds.nl/nl/actueel/nieuws/oproep_tot_deelname_transmediale_festival_2017/>
>> 
>> ——————————— 
>> Oproep tot deelname Transmediale Festival 2017
>> 
>> 26 juli 2016
>> 
>> Werk jij op de grens van ecologie en technologie en heb je interesse om je werk te presenteren tijdens Het Transmediale Festival in Berlijn? Makers en organisaties op het terrein van digitale cultuur die worden geselecteerd door dit kunst-, cultuur- en technologiefestival, kunnen aanvullend een vergoeding krijgen voor de productionele kosten plus hun reis- en verblijfkosten vanuit het Stimuleringsfonds. Voorstellen zijn mogelijk voor artistieke projecten, performances, installaties, screenings, maar ook voor workshops, netwerkbijeenkomsten en presentaties van publicaties. Ook theoretische bijdragen zijn welkom.
>> 
>> Transmediale Festival 2017
>> Het Transmediale festival viert in 2017 haar 30e editie. Dit jaar vindt het festival over een langere periode plaats en op diverse locaties in Berlijn (2 februari - 5 maart). Transmediale 2017 richt zich in het bijzonder op speelse, kritische en speculatieve artistieke exploraties van het thema Ever Elusive. Onder deze noemer onderzoekt het festival de steeds vager wordende grens tussen de menselijke en niet-menselijke (technologische) ecologie. Hart van het festival is de tentoonstelling Alien Ecologies, samengesteld door curator Inke Arns. Het festival richt zich daarmee op de transformerende context van mediakunst en digitale cultuur die zij de afgelopen drie decennia heeft onderzocht en gepresenteerd. Nadere informatie over de opzet en thematiek van Transmediale 2017 verschijnt binnenkort op de website <http://www.transmediale.de/> van het festival.
>> 
>> Indienen bij Transmediale
>> Het indienen van een voorstel kan uitsluitend via het Open Submission Platform <https://transmediale.de/content/transmediale-submission-platform/> van de Transmediale. Om kans te maken op een bijdrage van het Stimuleringsfonds moeten reis-, verblijf- en productiekosten worden opgenomen in de begroting. De sluitingsdatum voor het indienen van voorstellen bij de Transmediale is 15 september 2016. De selectie van de ingediende voorstellen doet de artistieke leiding van het Transmediale Festival.
>> 
>> Subsidie
>> Maximaal 8 door de Transmediale geselecteerde deelnemers ontvangen een bijdrage van het Stimuleringsfonds. Deze bijdrage is bestemd voor zowel de productie op het festival als reis- en verblijfskosten van de deelnemer. Het fonds reserveert een bedrag van €18.000. Van elke individuele subsidie wordt €1.000 ingezet om de productie op het Transmediale Festival mogelijk te maken. 
>> 
>> Doelstelling
>> Met het mogelijk maken van Nederlandse projecten op het Transmediale Festival beoogt het Stimuleringsfonds makers de ruimte te geven tot het opbouwen en versterken van duurzame internationale relaties en netwerken.
>> 
>> Procedure
>> De geselecteerde voorstellen ontvangen subsidie op basis van de Deelregeling E-cultuur. Bij projecten die zijn geselecteerd door het Transmediale Festival wordt de betreffende deelnemer gevraagd om een formeel subsidieverzoek bij het Stimuleringsfonds in te dienen. De deelnemers krijgen hierover bericht zodra de selectie bekend is. Voor informatie over deze oproep tot deelname kan je contact opnemen met Joris van Ballegooijen, Secretaris Deelregeling E-cultuur, j.vanballegooijen@stimuleringsfonds.nl <mailto:j.vanballegooijen@stimuleringsfonds.nl>. 
>> 
>> Verdere informatie
>> Om subsidie te ontvangen moet je zijn ingeschreven in het register van de Kamer van Koophandel. Is dat niet het geval dan is het mogelijk om je na de selectie alsnog in te schrijven. 
>> Het fondsbureau neemt contact op met de geselecteerden.
>> ______________________________________________________
>> * Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
>> * toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
>> * open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
>> * Meer info, archief & anderstalige edities:
>> * http://www.nettime.org/.
>> * Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).
> 

______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).