Daphne van der Kroft | Bits of Freedom on Fri, 29 Apr 2016 11:23:25 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Hoeveel weten wij van Google? - 9 juni Google-Examen o.l.v. Joris Luyendijk in Paradiso


Google weet ongelooflijk veel van haar gebruikers. Maar hoeveel weten wij van Google? Tijdens het Google-Examen, een theatraal programma onder leiding van Joris Luyendijk op donderdag 9 juni in Paradiso, kun je je kennis testen over Google en het moederbedrijf Alphabet.

Met behulp van stemkastjes en multiple choice vragen leer je wat Google wil met de wereld en met ons. Of wij dat ook willen - en of wij eigenlijk nog wel iets te willen hebben - is de discussie die live wordt gevoerd met experts en bezoekers. Deelnemers aan het Google-Examen zijn onder andere Barbara Lewis (data detective en ex-Googler), Natali Helberger (hoogleraar informatierecht UvA) en Hans de Zwart (directeur Bits of Freedom).

Google is een supermacht, en dat is Google dankzij ons. Wij, Google-gebruikers, schenken deze multinational zoveel onschatbare data dat Google binnen twintig jaar het imperium heeft kunnen worden dat het nu is. Met onweerstaanbare producten (de zoekmachine, youtube) heeft Google de wereld veroverd en voor altijd ingrijpend veranderd.

Maar Google is niet een conventioneel bedrijf. Het is een bedrijf met een duidelijke missie. En die missie gaat veel verder dan zoekresultaten en advertenties. Google wil een betere wereld creëren en heeft duidelijke ideeën op wat voor manier dat gebeuren moet. Aan die toekomst wordt nu al hard gewerkt. Maar willen wij die toekomst wel?

Het Google-Examen is een programma van Paradiso in samenwerking met Bits of Freedom.

Het Google-Examen o.l.v. Joris Luyendijk

Donderdag 9 juni 2016
Aanvang 20.00 uur
Zaal open 19.30 uur
Entree 12,50 incl. daglidmaatschap
Studenten 10,- incl. daglidmaatschap
Meer informatie en kaarten: https://www.paradiso.nl/web/Agenda-Item/Het-GoogleExamen-o.l.v.-Joris-Luyendijk.htm <https://www.paradiso.nl/web/Agenda-Item/Het-GoogleExamen-o.l.v.-Joris-Luyendijk.htm>


______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).