Geert Lovink on Tue, 24 Feb 2015 20:32:08 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Crypto Design Salon #1 Brakke Grond Amsterdam 27 febr. 2015 17-19 u.


Uitnodiging: Crypto Design Salon #1

MOTI nodigt u van harte uit voor de Crypto Design Salon #1, het eerste event van de Crypto Design Challenge!
Iedereen is online en privacy is steeds belangrijker. Toch is het beveiligen van teksten en beelden nog steeds ingewikkeld en houden designers zich er (te) weinig mee bezig. De Crypto Design Challenge roept jonge designers en kunstenaars daarom op om nieuwe ideeÃn te ontwikkelen die het versleutelen van digitale teksten en beelden toegankelijk maken. Voor meer informatie over Crypto Design, de Challenge, randvoorwaarden tot deelname en inspiratie bezoek je de Crypto Design Salon #1: de aftrap in Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond in Amsterdam.

Aftrap: Crypto Design Salon #1
De Crypto Design Salon #1 is het eerste event van De Crypto Design Challenge. Tijdens deze aftrap wordt er meer informatie gegeven over de challenge. Alle geÃnteresseerden zijn welkom in de Brakke Grond in Amsterdam. Als eerste zal er een introductie worden gegeven door  Mieke Gerritzen (Directeur MOTI) en Jan Hopmans (initiator Crypto Party 2014). Jan Hopmans en Ine Poppe (WdKA) geven een crypto crash course. Vervolgens komen er verschillende sprekers aan bod:

- Ontwerper Ruben Pater vertelt over zijn Espionage Puzzles en Behind the Bluescreen
- Tijmen Schep van SETUP vertelt over het alledaagse Crypto Design
- Bogomir Doringer presenteert zijn internationale tentoonstelling Faceless en vertelt over de curator als verzamelaar van disinformation in onze mediatijd
- Jan Hopmans en Ine Poppe presenteren de Crypto Crash Course
* Tijdens het event is het mogelijk om al je vragen te stellen met betrekking tot de Crypto Design Challenge.

Crypto partners
De Crypto Design Challenge is een netwerkorganisatie opgezet door MOTI, Museum of the Image in Breda en bestaat uit verschillende samenwerkingspartners:  Amsterdam Creative Industries Network, Institute for Network Cultures, Avans, Luca Arts, Brakke Grond, WdKA, Waag Society, ArtEZ, Graphic Design Festival Breda, Het Nieuwe instituut, Next Nature Network, TU Eindhoven, Mediamatic, Z33, Set Up, KaBK, Worm. 

Deelname Crypto Design Challenge
Heb jij een goed idee? Deel deze door jouw Crypto Design te uploaden voor 20 april 2015, via de Crypto Design Challenge website. Een gerenommeerde jury maakt een selectie van de meest originele en bijzondere inzendingen.

Van Challenge tot Tentoonstelling
De Crypto Design Challenge loopt in het voorjaar van 2015: via een open call roepen we creatieven op om hun ontwerp/idee in te sturen. In september opent MOTI de Crypto Design tentoonstelling in het museum. In de tussenperiode worden verschillende presentaties gegeven in Antwerpen, Brussel en Breda: de Crypto Design Salons. Meer informatie over de Crypto Design Challenge, informatiebijeenkomsten en events vind je hier!  

Event informatie:
Vrijdag 27 februari
17.00 â 19.00
De Brakke Grond
Nes 45, 1012KD Amsterdam
Entree is gratis, aanmelden via 
info@motimuseum.com


______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).