Geert Lovink on Mon, 10 Feb 2014 12:15:20 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] morgen: wereldwijd protest tegen massale surveillance


From: BoF

The Day We Fight Back: wereldwijd protest tegen massale surveillance

Amsterdam, 10 februari 2013 - Morgen, op 11 februari, wordt er wereldwijd actie gevoerd tegen de massale surveillance door geheime diensten. Onder de noemer The Day We Fight Back wordt er in landen over de hele wereld geprotesteerd tegen de praktijken van de NSA, de Britse GCHQ, maar ook van de eigen geheime diensten.

Digitale burgerrechtenorganisatie Bits of Freedom doet namens Nederland mee met The Day We Fight Back. De organisatie zal aandacht vragen voor de maatregelen tegen massale surveillance die ze afgelopen december overhandigde aan minister Plasterk en publiceerde op Bespied-ons-niet.nl.

Toevallig valt de dag samen met een debat in de Tweede Kamer waarin minister Plasterk zich moet verantwoorden voor de verwarring rond de 1,8 miljoen gedragsgegevens die zijn verzameld door de AIVD en MIVD. "We hopen dat de kamer verder zal kijken dan alleen de politieke verantwoordelijkheid van Plasterk en ook de vele open vragen rondom surveillance in Nederland ter discussie zal stellen," zegt Hans de Zwart, directeur van Bits of Freedom.

De overige internationale acties in het kader van The Day We Fight Back zullen morgen bekend worden gemaakt. Zie voor meer informatie alvast http://www.thedaywefightback.org en http://www.bespied-ons-niet.nl.


______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).