Twan Eikelenboom on Thu, 4 Jul 2013 11:44:14 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] 9 juli: Test_Lab: The Graduation Edition 2013


Test_Lab: The Graduation Edition 2013
9 juli om 20.00 uur in Het Nieuwe Instituut, Museumpark 25, Rotterdam

V2_ en Het Nieuwe Instituut presenteren op dinsdagavond 9 juli een internationale selectie werken van recent afgestudeerde kunstenaars en designers tijdens Test_Lab: The Graduation Edition 2013. Bezoekers zijn onder meer getuige van een live experiment waarbij een bluetooth-apparaat wordt ingeslikt, kunnen zich verdiepen in designscenario's voor het modificeren van baby’s en zien van dichtbij een kaars die exact een mensenleven brandt.

Jongeren zijn een katalysator voor maatschappelijke verandering en laten ons de toekomst zien door deze vorm te geven en te maken. Aan het einde van elk academisch jaar brengt Test_Lab daarom in haar Graduation Edition een aantal buitengewone projecten bijeen van recent afgestudeerde Europese kunstenaars en designers. Dit jaar werkt V2_ daarin samen met Het Nieuwe Instituut.

Jo Caimo, Andre Castro, Jonas Lund, Agatha Haines, Custom Made Music, Benedikt Gross en Verena Friedrich demonstreren hun werk tijdens Test_Lab: The Graduation Edition 2013 in Het Nieuwe Instituut in Rotterdam. Verwacht naast de eerder genoemde voorbeelden ook een performance die een stem geeft aan Nigeriaanse spam e-mail, een machine die de toekomst van de kunstwereld voorspelt, kaarten die verrassende en sinistere relaties laten zien tussen het sociale en fysieke landschap van Los Angeles, en een concert met bijzondere zelfgemaakte instrumenten. Bekijk alle projecten op: http://v2.nl/events/test_lab-the-graduation-edition-2013

De boekhandel van nai010 uitgevers in Het Nieuwe Instituut is deze avond open en verkoopt onder meer boeken die in samenwerking met V2_ zijn gemaakt. Het café is geopend tot en met 23.00 uur.

Test_Lab: The Graduation Edition 2013 is een co-productie van V2_ en Het Nieuwe Instituut en is onderdeel van zomerprogramma De Ruïne.

Details
Test_Lab: The Graduation Edition 2013
Toegang: Vrij
Aanvangstijd: 20.00 uur
Locatie: Het Nieuwe Instituut, Museumpark 25, Rotterdam
Meer informatie: http://v2.nl/events/test_lab-the-graduation-edition-2013
Het Nieuwe Instituut viert de innovatieve kracht van architectuur, design en e-cultuur. De organisatie is ontstaan uit een fusie van het Nederlands Architectuurinstituut, Premsela, Nederlands Instituut voor Design en Mode, en Virtueel Platform, kennisinstituut voor e-cultuur.
The New Institute celebrates the innovative power of architecture, design and e-culture. The organisation arose out of a merger between the Netherlands Architecture Institute; Premsela, the Netherlands Institute for Design and Fashion; and Virtueel Platform, the e-culture knowledge institute.
______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).