Geert Lovink on Tue, 12 Feb 2013 19:32:15 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Vreemdland Eindhoven festival (21 feb.)


Vreemdland Eindhoven festival

Auditorium - Technische Universiteits campus, Den Dolech 2, Eindhoven

21/02/2013 - 12:00
Donderdag 21 februari 2013 organiseren Stichting Jongerenhuis, Studium Generale en de Eindhovense Studentenkerk het Vreemdland Eindhoven Festival op de Technische Universiteits campus. Een gratis toegankelijk festival volledig gericht op vreemdelingen, vluchtelingen in Nederland van 12.00 tot 0.00. Studenten, scholieren en geïnteresseerden wordt een groot aanbod aan debat, workshops,lezingen, toneel, live muziek, exposities en documentaires over en van vluchtelingen voorgeschoteld.

Zo zijn we sinds April 2012 heel hard aan het werken om een mooi festival neer te zetten. Het initiatief van het festival ligt in het Jongerenhuis. Stichting Jongerenhuis Eindhoven bestaat uit 2 huizen waar studenten en vluchtelingen samen wonen, eten, studeren, sporten, muziek maken, leven. Allen in de leeftijd 18 tot 28. Het is een plek waar jongeren, ongeacht asielprocedures, religie en nationaliteit, openstaan voor elkaars inbreng om samen een thuis te creëren. Dat brengt een hoop gezelligheid met zich mee, zo´n enorm gemengd gezelschap. In het Jongerenhuis motiveren we elkaar om in beweging te blijven, ondanks de beperkingen die de overheid aan vluchtelingen stelt. Want het is niet niks als je als jong volwassene verteld wordt dat je je leven maar moet zitten afwachten tot er een juridisch besluit wordt gemaakt of je eigenlijk wel in Nederland mag blijven, nadat je alles wat je dierbaar en bekend was hebt moeten achterlaten in je moederland. Daarom ondersteunen wij elkaar om aan onze eigen toekomst te blijven werken, ieder op zijn eigen manier. Het Vreemdland festival is voor ons een manier om de grote waarde, kracht en menselijkheid van vluchtelingen die wij in huis ervaren, met de stad te delen.

Nu nodigen we jongeren en geïnteresseerden uit om één dag een andere wereld te betreden tijdens het Vreemdland festival. En een andere kant van de stad te ontdekken die je zelf niet vaak ziet: de onzichtbare wereld van een vluchteling. Een dag vol verbazing, verbijstering, ongeloof en ook hoop, doorzettingsvermogen en ontroering. Daar gaan we voor op 21 februari. Dat willen wij met het publiek delen.

Het programma krijgt al aardig vorm. Zo zal o.a. Kader Abdolah een lezing houden, Ruud Lubbers geïnterviewd worden door het publiek à la Collegetour, Anton van Kalmthout in debat gaan met Ronald Tinnevelt over vluchtelingenrecht en zal Bright O. Richards zijn veelgeprezen toneelstuk As I Left My Fathers House spelen. Cabaretier Daria Faizi, vertelt op intrigerende wijze over zijn komst vanuit Afghanistan naar Nederland. Zijn verhaal is confronterend, uitdagend, beklemmend en scherp. Laten we ons betoveren en meevoeren door de muziek van Rina Mushonga, Ghalia Benali en Thijs Borsten. Dit is slechts een greep uit het totale programma.

Het Auditorium van de TU ligt aan de noordzijde van het station. Over het bruggetje het Limbopad volgen tot aan het Auditorium. Vijf minuten lopen vanaf het station.
______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).