Nictoglobe on Sun, 25 Nov 2012 23:15:50 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] PRIVACY in CYBERSPACE


PRIVACY in CYBERSPACE 
Na een jaar hard werken aan uitwisseling van kennis en activiteiten tussen strijdvaardige vechters voor de rechten op privacy in Nederland op het PlatformBeschermingBurgerrechten en diverse Privacy cafÃs is er deze winter weer een Symposium georganiseerd op maandagavond 10 december a.s in Felix Meritis 

Op de internationale dag van de Mensenrechten organiseert de Stichting Bescherming Burgerrechten en het Humanistisch Verbond een avondvullend symposium met een lezing en discussie tafels over privacy in cyberspace.
Prof. mr. dr. Mireille Hildebrandt opent de avond met een lezing. Ze is hoogleraar ICT en Rechtsstaat bij het Institute for Computing and Information Sciences (iCIS) Zij pleit voor betere bescherming via hardware en software in cyberspece in plaats van uitgebreide papieren wetgeving. Waar zit de spanning tussen de vrijheid van de gebruiker van cyberspace en de bedreiging van zijn persoonlijke vrijheid door uitgebreide controle van en toegang tot onze communicatie door de overheid . Hoe is onze integriteit en privacy beschermd op internet.  
Na de Lezingis er discussie op heel humanistische onderwerpen zoal recht op vergetelheid, ethiek en techniek en autonomie in cyberspace.
voor uitgebreide informatie verwijs ik u naar 
http://www.felix.meritis.nl/nl/agenda/privacy-in-cyberspace/

Alle humanisten en zeker die uit Amsterdam en omgeving zijn uitdrukkelijk uitgenodigd ook deel te nemen aan dit symposium.
Zij kunnen zich voor â5 aanmelden of komen naar deze bijeenkomst. Anderen betalen â 7,50

Tot ziens op maandagavond 10 december in Felix Meritis,


Sent from my eXtended BodY
______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).