Geert Lovink on Thu, 29 Sep 2011 10:43:04 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Japan, people & environment in De Balie, a.s. zondag 1 okt. 15.30


Debat: Japan, Mens en omgeving
Zondag 2 oktober in De salon, De Balie – Kleine Gartmanplantsoen 10, Amsterdam

Gratis toegang


Japan-experts in gesprek

Onder leiding van Emile Fallaux

Debat
Naar aanleiding van de recente natuurramp in Japan: een debat over de relatie van de Japanner met zijn omgeving. Hoe staan zij in het nucleaire deba http://en.wikipedia.org/wiki/Gentrificationt en hoe gaan zij, in hun cultuur, om met een ramp zoals deze? Verschillende deskundigen, allen vanuit hun eigen invalshoek, zullen hun inzichten over dit thema met ons delen.

Deelnemers
Emile Fallaux – schrijver en theatermaker, voormalig hoofdredacteur van Vrij Nederland, bestuurslid van het BFFE filmfestival, zal het debat leiden.

Takeshi Gotoh - directeur van Japan-Euro-Promotions en daarmee bruggenbouwer tussen Japan en Nederland, zal ingaan op de vraag wat de filosofische en culturele implicaties van deze gebeurtenis zijn.

Joan Veldkamp – journaliste, voormalig buitenlandcorrespondente in Japan en aanwezig geweest in het rampengebied, zal als ervaringsdeskundige toelichting geven op de culturele waarden die een rol spelen bij de Japanse verwerking van dit trauma.

Henny van der Veere - boeddhistische monnik, verbonden aan de Universiteit Leiden, voormalig inwoner van Japan en betrokken bij boeddhistische organisaties in het rampengebied, zal persoonlijk verslag doen over de werkzaamheden van deze organisaties .

Surviving the Tsunami
Aansluitend zal de film ‘Surviving the Tsunami’ worden vertoond, met de beelden van de tsunami zoals gefilmd door de Japanse televisie en de lokale bevolking, waarin overlevenden hun verhaal vertellen en deskundigen hun analyse geven.


______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).