Lucas Evers on Mon, 22 Aug 2011 13:17:12 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Herinnering oproep tot deelname: Designers & Artists 4 Genomics Award


(Excuses wanneer u/je dit bericht meerdere malen ontvangt. Indien mogelijk graag doorsturen aan andere geïnteresseerden.)


Herhaalde deelname oproep: Designers & Artists 4 Genomics Award 2011

Deadline: 12 september 2011

www.da4ga.nl

Vanwege het succes van de Designers & Artists 4 Genomics Award 2010 en de opzienbarende resultaten die vanaf 17 juni tot 8 januari 2012 te zien zijn in Naturalis, Leiden, wordt ook in 2011 weer een Award georganiseerd.

Altijd al aan de wieg willen staan van opzienbarende kunst en op zoek naar transdisciplinariteit en de grenzen van artistieke en technologische mogelijkheden? Meld je dan aan voor de Designers & Artists 4 Genomics Award en maak kans op een project van 25.000 €!

De Designers & Artists 4 Genomics Award is een prijsvraag waar kunst, design en life sciences worden gecombineerd. De Award wordt geïnitieerd door het Netherlands Genomics Initiative, het Centre for Society and Genomics,  NCB Naturalis en Waag Society, en heeft als doelstelling jonge opkomende kunstenaars en ontwerpers te stimuleren in de bio- kunsten. De winnaars van de Award krijgen de kans een project in nauwe samenwerking met Nederlands meest vooraanstaande Genomics Centres uit te werken, bijvoorbeeld op het terrein van duurzaamheid, voeding, gezondheid, bioinformatica, agricultuur en veiligheid.

Ben je niet langer dan vijf jaar afgestudeerd en gefascineerd door de baanbrekende mogelijkheden van Life Sciences? Heb je een neus voor vooruitstrevende toegepaste kunst of design? Stuur ons dan je CV, portfolio en een kort projectidee waarin artistieke meerwaarde en de ontwikkelingen in Life Science onderzoek elkaar ontmoeten.

Wat bieden we?
Na een besloten voorselectie worden 20 kunstenaars/ontwerpers gevraagd hun idee te pitchen en in een speeddate kennis te maken met de Genomics Centres. Naar aanleiding van de speeddate beslissen de Genomics Centres en designers/kunstenaars gezamenlijk of zij samen een project willen ontwikkelen om in aanmerking te komen voor de Award. Deze sessies zullen plaatsvinden tijdens op 10 oktober 2011 in Utrecht (exacte locatie wordt later bekend gemaakt). De samengestelde teams van kunstenaar/ontwerper en wetenschapper werken samen een projectidee uit om kans te maken op 25.000 euro elk voor de 3 winnende voorstellen, gekozen door een jury van experts. De drie gerealiseerde winnende projecten zullen vanaf medio 2012 tentoongesteld worden in Naturalis in Leiden gedurende 6 maanden.

Let op: deelnemers die niet woonachtig zijn in Nederland worden toegelaten op voorwaarde dat ze op eigen kosten aanwezig zijn bij alle relevante bijeenkomsten die verbonden zijn aan de Award en gedurende de gehele projectrealisatie periode (januari 2012 – juni 2012) als ze tot de winnende projecten behoren. 

Interesse?
Download aanmeldingsformulier en voorwaarden van www.da4ga.nl en stuur je aanmelding voor 12 september 2011, 18.00 uur naar:
DA4GA[at]waag.org

Lees de deelnamevoorschriften aandachtig!

De deelnemende Nederlandse Genomics Centres:
Cancer Genomics Centre [http://www.cancergenomics.nl] contact: a.speksnijder at umcutrecht.nl
Celiac Disease Consortium [http://www.celiac-disease-consortium.nl] contact: w.m.zuijderduin at lumc.nl
Centre for Medical Systems Biology [http://www.cmsb.nl] contact: info at cmsb.nl
Netherlands Consortium for Healthy Ageing [http://www.healthy-ageing.nl] contact: m.n.van.rijswijk at lacdr.leidenuniv.nl
VIRGO Consortium [http://www.virgo.nl]
Centre for BioSystems Genomics [http://www.cbsg.nl] contact: robert.hall at wur.nl
Nutrigenomics Consortium [http://www.nutrigenomicsconsortium.nl]
Ecogenomics Consortium [http://www.ecogenomics.nl]
Kluyver Centre for Genomics of Industrial Fermentation [http://www.kluyvercentre.nl] contact: v.sereti at tudelft.nl
Netherlands Bioinformatics Centre [http://www.nbic.nl] contact: karin.van.haren at nbic.nl
Netherlands Consortium for Systems Biology [http://www.ncsb.nl]
Netherlands Metabolomics Centre [http://www.metabolomicscentre.nl] contact: m.n.van.rijswijk at lacdr.leidenuniv.nl
Netherlands Proteomics Centre [http://www.netherlandsproteomicscentre.nl] contact: ebberink at npc.genomics.nl
Forensic Genomics Consortium Netherlands [http://www.forensicgenomics.nl] contact: m.piet at nfi.minjus.nl
Netherlands Toxicogenomics Centre [http://www.toxicogenomics.nl] contact: r.reijnders at maastrichtuniversity.nl

NOOT: Stuur je voorstel naar DA4GA[at]waag.org. Niet naar de afzonderlijke Genomics Centres.


Designers & Artists 4 Genomics Award is een initiatief van het Netherlands Genomics Initiative [http://www.genomics.nl], het Centre for Society and Genomics [http:www.society-genomics.nl] en Waag Society [www.waag.org], en wordt gepresenteerd door NCB Naturalis [http://www.naturalis.nl].

Het Netherlands Genomics Initiative (NGI) streeft ernaar dat zowel samenleving als economie de vruchten plukken van het baanbrekende genomics onderzoek op het gebied van gezondheid, agro-food, duurzaamheid, veiligheid, technologie en maatschappij.

Het Centre for Society and Genomics (CSG) beschrijft, analyseert en verbetert de relatie tussen de samenleving en genomics-onderzoek. Daarmee draagt het CSG bij aan de aansluiting van genomics-onderzoek op de verwachtingen en vragen van de samenleving.

Waag Society ontwikkelt creatieve technologie voor maatschappelijke innovatie. De stichting doet onderzoek, ontwikkelt concepten, pilots en prototypen en fungeert als intermediair tussen de kunsten, de wetenschap en de media.

-
-
lucas evers II waag society  II  www.waag.org  II  piet heinkade 181 a II  1019 hc amsterdam  II  netherlands  II  +31 20 5579898

designers & artists 4 genomics award II www.da4ga.nl
open design now - why design cannot remain exclusive II www.opendesignnow.org

______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).