Tjebbe van Tijen via Chello on Thu, 30 Sep 2010 01:36:21 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] BLIJ DAT WIJ WEER EEN REGERING HEBBEN: 4 x vingerlikken


BLIJ DAT WIJ WEER EEN REGERING HEBBEN: 4 x vingerlikken

September 30, 2010 door Tjebbe van Tijen
De originele tableau's zijn te zien op de Hinkende Bode

http://limpingmessenger.wordpress.com/2010/09/30/blij-dat-wij-weer-een-regering-hebben-4-x-vingerlikken/

Onderstaande opgewekte tableaus zijn geïnspireerd op de krantenberichten van vandaag waarin enkele tot dusver zorgvuldig voor ons geheim gehouden onherhandelingsresultaten van de door Wilders aangestuurde regeringscoalitie Rutte/Verhagen naar buiten kwamen…

[tableau: BLIJ DAT WE WEER EMIGREREN WILLEN]

Zo willen de partijen gezinshereniging zo moeilijk mogelijk maken en lieten zij tientallen opties, van klein tot groot, onderzoeken. Zoals het weigeren van een vergunning voor ongetrouwde partners. En de eis dat een buitenlandse partner bij aanvraag een sterkere economische en sociale band met Nederland zou moeten hebben dan met het land waar hij vandaan komt. Ook wilden de partijen kinderen ouder dan vijftien uitsluiten van gezinshereniging. Immigratie en integratie is een van de gevoeligste onderwerpen van een minderheidskabinet van VVD en CDA. Binnen het CDA bestaan grote zorgen over de tweedeling in de samenleving door de invloed van de anti-islamitische PVV. Toenmalig CDA-onderhandelaar Ab Klink verliet om deze reden de Tweede Kamerfractie. Het is nog onduidelijk welke van deze maatregelen beleid worden, maar dit dossier zal zaterdag een belangrijke rol spelen op het CDA-congres over het regeerakkoord.

[tableau: SIGGARTJE? UIT ANDERSMANS DOOS!]

Het rookverbod voor kleine horeca wordt opgeheven.

[tableau: BLIJ DAT WIJ BLIJVEN DROPPEN]

Het budget voor ontwikkelingssamenwerking gaat van 0,8 naar 0,7 procent van het nationaal inkomen. Bepaalde uitgaven voor vredesmissies zullen uit deze begroting worden gefinancierd.

[tableau: BLIJ DAT IK RIJ]

Ondanks dat moet worden bezuinigd, gaat het aanstaande kabinet Rutte jaarlijks honderden miljoenen euro's extra besteden aan de aanleg van wegen. Dat staat in het conceptregeerakkoord dat de Kamerleden van VVD, CDA en PVV woensdag te zien krijgen, schrijft De Telegraaf.


______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).