Annette Wolfsberger on Tue, 16 Feb 2010 19:05:28 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] SONIC ACTS: NEWS & HIGHLIGHTS


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sonic Acts - The Poetics of Space
Spatial explorations in art, science, music and technology
25 – 28 February 2010, Amsterdam
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
• Hoogtepunten Conferentie
• Speciaal pre-event: STEIM Jamboree Sessie
• Neem deel aan Duncan Speakman's subtlemob
• Sonic Acts 2.0
• Bestel de nieuwe Sonic Acts publicatie nu!
• Sonic Acts tipt: een bezoek aan Onomatopee
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

• Hoogtepunten Conferentie
De driedaagse conferentie in de Balie vormt het hart van het festival. Een internationaal gezelschap van theoretici, kunstenaars, wetenschappers, componisten en critici spreekt onder meer over hun onderzoek op het snijvlak van kunst, technologie en wetenschap opereren bij hun ruimtelijke exploraties in licht, beeld en geluid.

Keynote Derrick de Kerckhove
Op vrijdagochtend opent Derrick de Kerckhove de conferentie met een keynote-lezing over de paradigmaverschuiving met betrekking tot perspectief die in onze cultuur heeft plaatsgevonden: hoe Point of View Point of Being werd. Derrick de Kerckhove werkte meer dan tien jaar samen met Marshall McLuhan, als vertaler, assistent en co-auteur. Hij heeft vele publicaties over cultuur, technologie en biologie op zijn naam staan, waaronder een boek over de impact van het westerse alfabet op de fysiologie en psychologie van menselijke cognitie, en een verzameling essays over de nieuwe elektronische realiteit.
Vrijdag 26 februari 2010, 10:00, de Balie
http://2010.sonicacts.com/programme/keynote-derrick-de-kerckhove

Soundwalks, Acoustic Spaces and Field Recordings
Hoe intensifieer je het luisteren naar de omgeving? Waarom is het belangrijk dat we ons bewuster worden van de geluiden die ons omringen? Hoe ervaren en herinneren we ons ruimtes en landschappen door middel van geluid? Hoe werken componisten en kunstenaars met field recordings, soundscapes en sound maps? Een panel met Hildegard Westerkamp, Edward Shanken & Yolande Harris en Annea Lockwood.
Zaterdag 27 februari 2010, 13:00, de Balie
http://2010.sonicacts.com/programme/session5-soundwalks-acoustic-spaces-and-field-recordings

Gardeners of the Future
Om in de nabije toekomst te kunnen overleven moet de mensheid zich snel aanpassen aan de uitdagingen die komen gaan. Kunstenaars spelen een belangrijke rol als tuiniers van de toekomst, niet alleen door hun aandacht te verleggen van computer technologie naar biologie en genetica, maar ook door het universum te begrijpen als een enkel, enorm, natuurlijk algoritme dat verzorgd moet worden om op een duurzame manier te functioneren. Met Roger Malina, astronoom en hoofdredacteur van Leonardo, de Canadese architect, kunstenaar en ontwerper van immersieve, interactieve omgevingen Philip Beesley en de Engelse schrijver, blogger en audiovisueel kunstenaar Paul Prudence.
Zondag 28 februari 2010, 13:00, de Balie
http://2010.sonicacts.com/programme/session9-gardeners-of-the-future


• Special pre-event: STEIM Jamboree Session – Creative Dimensions of Space Een expert meeting bij STEIM, met presentaties van kunstenaars en discussie, is de kick-off van het festival. Hans W. Koch en Yutaka Makino spreken over het werk dat zij in het festival laten zien, en over hun benadering van het thema geluid, ruimte en performance. Daarna zijn er presentaties van genodigde kunstenaars en onderzoekers die interdisciplinair werken op het snijvlak van muziek, kunst en wetenschap, gevolgd door een discussie over het potentieel van nieuwe creatieve gebieden die ontstaan door nieuwe samenwerkingen, en de uitdagingen die deze bieden. De expert meeting is vrij toegankelijk voor het publiek, maar reserveren is noodzakelijk: knock@steim.nl, meer informatie op http://www.steim.org
Donderdag 25 februari 10:00 - 18:00, STEIM
http://2010.sonicacts.com/programme/steim-jamboree-session


• Neem deel aan Duncan Speakman's subtlemob – as if it were the last time Stel je voor dat je in een film speelt, maar de gebeurtenissen spelen zich af in straten die je goed kent. Voor deze subtlemob word je uitgenodigd om een mp3 te downloaden, om samen te komen op een geheime locatie en op een precies bepaald moment de mp3 af te spelen. Als je je koptelefoon opzet wordt je ondergedompeld in de cinema van het dagelijks leven. Soms kijk je alleen wat rond, maar op andere momenten zul je instructies krijgen en zelf een gebeurtenis in scene zetten. Het is geen requiem, het is een langzame, feestelijke dans, een kans om de wereld waarin je leeft met nieuwe ogen te zien. Download en registreer via http://www.subtlemob.com
Vrijdag 26 februari 18:00, geheime locatie
http://2010.sonicacts.com/programme/friday/duncan-speakman-as-if-it-were-the-last-time


• Networking event Sonic Hub
Sonic Hub biedt in de Balie de mogelijkheid aan iedereen die werkt in de e-cultuur en mediakunst in Nederland en daarbuiten – festivals, labels, tijdschriften, tentoonstellingsruimtes – om elkaar in informele setting te ontmoeten, projecten te presenteren en bespreken, en ideeën uit te wisselen. Registreer op social@sonicacts.com als je hieraan wilt deelnemen.
Zondag 28 februari 15:00–18:00, de Balie
http://2010.sonicacts.com/programme/sunday/sonic-hub


• Sonic Acts 2.0	
Alle 'tweets' op Twitter die #SonicActs2010 bevatten, verschijnen automatisch in de rechterkolom van de Sonic Acts website. Relevant nieuws en online content stroomt jouw wereld in als je www.twitter.com/sonicacts volgt en als je je aanmeldt op www.facebook.com/sonicacts. Via Facebook kun je ook inschrijven voor de Subtlemob, en nodig je met een druk op de knop meteen je vrienden uit om ook deel te nemen aan deze unieke performance in de openbare ruimte.
http://www.twitter.com/sonicacts
http://www.facebook.com/sonicacts


• Bestel nu de nieuwe Sonic Acts publicatie!
Het boekThe Poetics of Space biedt inzicht in de verschillende benaderingen van ruimtelijkheid door kunstenaars, componisten, filmmakers en theoretici. Met bijdragen van: Juhani Pallasmaa, Douglas Kahn, Erkki Huhtamo, Cindy Keefer, Brandon LaBelle, Trace Reddell, Barry Truax, Eric Kluitenberg en Mitchell Whitelaw. En interviews met: Maryanne Amacher, Raviv Ganchrow, Edwin van der Heide, Daan Roosegaarde, Sonia Cillari, Marc Maurer, Taku Mizuta Lippit en TeZ. Het boek is rijk geïllustreerd en bevat een aantal autonome beeldbijdragen met historische materiaal.
Meer over The Poetics of Space: http://2010.sonicacts.com/shop/the-poetics-of-space-2010
Bestel direct: http://2010.sonicacts.com/shop


• Sonic Acts tip: Gert-Jan Prins in Onomatopee
Gert-Jan Prins, die met Greg Pope op 26 februari zal optreden tijdens Sonic Acts, opent zondag 14 februari een expositie met nieuw werk bij Onomatopee in Eindhoven. Gert-Jan Prins - Cavity: The capacitive version. Laat u meevoeren in de microwereld van de technologische cultuur: een architectuur voor een elektromechanische sociabiliteit. Opening: zondag 14 februari, 14:00, open t/m 28 maart, do-zo 13:00-17:00 en op afspraak. Het boek Cavity: The capacitive version zal half maart gepresenteerd worden.
Onomatopee, Bleekstraat 23, 5611 VB Eindhoven
http://www.onomatopee.net


• Tickets voor alle Sonic Acts events
Voorverkoop via de Balie, Paradiso, Ticket Service en andere reguliere voorverkoop adressen.
Voor een overzicht van alle verkrijgbare tickets kijk op het overzicht http://2010.sonicacts.com/ticket-information/

Sonic Acts Weteringschans 6 - 8 1017 SG Amsterdam
t +31206264521 e info@sonicacts.com
www.sonicacts.com

______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).