Annette Wolfsberger on Wed, 10 Feb 2010 06:06:50 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] SONIC ACTS: 25-28 FEB 2010, AMSTERDAM


SONIC ACTS - THE POETICS OF SPACE
Ruimtelijke verkenningen in kunst, wetenschap, muziek en technologie
25 – 28 februari 2010, Amsterdam

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
• Hoogtepunten live performances & films
• Nieuwe festivalwebsite met complete programma online
• Nu tickets voor alle Sonic Acts events verkrijgbaar
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

• Hoogtepunten live performances & films


Deep Spaces - 25 februari 2010
De openingsavond Deep Spaces voert de bezoeker langs een keur aan audiovisuele ervaringen. Ruimtes van geluid, van licht, van rook en lasers. Zink weg in de klanktapijten van geluidstovenaar Thomas Köner terwijl zijn collega Jürgen Reble je meevoert op een visuele tocht door de donkere materie van zijn alchemistische chemogrammen. Haswell & Hecker voeren hun radicale UPIC Diffusion Session uit met oneindig extreem geluid en een overdosis aan lasers. Monolake en Tarik Barri nemen je uiteindelijk mee op een audiovisuele tocht door hun surround universum.
http://2010.sonicacts.com/programme/thursday/deep-spaces

Expanded Space - 26 februari 2010
Met Expanded Space keren we terug naar de hoogtijdagen van de Expanded Cinema. De magnifieke film Color Sound Frames van Paul Sharits is afgestoft voor een vertoning op het grote scherm, Bruce McClure brengt een nieuwe performance waarin hij gebruik maakt van prachtige 16mm found-footage beelden van pelikanen uit een jaren '50 natuurdocumentaire, en Greg Pope en Gert-Jan Prins bundelen hun krachten in een audiovisuele homage aan de jaren zeventig klassieker Line Describing A Cone van Anthony McCall.
http://2010.sonicacts.com/programme/friday/expanded-space

Acoustic Space - 27 februari 2010
Een vier uur lang programma gewijd aan uiteenlopende benaderingen van soundscape compositie door verschillende generaties componisten en musici. Van acoustic ecology tot extreme field recording: BJ Nilsen brengt zijn recente compositie van opnames van onweer ten gehore, Jacob Kirkegaard nam zingend zand op in de woestijn van Oman, en Gilles Aubry neemt ons mee op een geluidsreis langs Europese luchthavens.
http://2010.sonicacts.com/programme/saturday/acoustic-spaces

Beyond Space - 28 februari 2010
Een bijzonder programma op een bijzondere lokatie: Beyond Space in het Planetarium van Artis. Een tribuut aan de onlangs overleden eigenzinnige componiste Maryanne Amacher met een nog niet eerder te horen compositie van haar hand; een nieuw audiovisueel werk van het Italiaanse multi-talent TeZ; Evelina Domnitch en Dmitry Gelfand verkennen het planetarium met laser en zeepbellen, muzikaal ondersteund door Francisco López; en de Britse vormgever Paul Prudence vertoont een visueel spektakel, speciaal ontworpen voor de koepel van het planetarium.
http://2010.sonicacts.com/programme/sunday/beyond-space

• Nieuwe festivalwebsite met complete programma online
Deze week is de nieuwe website van het festival online gegaan met daarop het complete programma, achtergrond informatie, een tijdschema en nog veel meer.
http://2010.sonicacts.com

Tevens is het programmaboek als PDF te downloaden.
http://2010.sonicacts.com/SA13_programme.pdf

• Nu tickets voor alle Sonic Acts events verkrijgbaar
Voorverkoop via de Balie, Paradiso, Ticket Service en andere reguliere voorverkoop adressen. Voor een overzicht van alle verkrijgbare tickets kijk hier: http://2010.sonicacts.com/ticket-information/

Sonic Acts Weteringschans 6 - 8 1017 SG Amsterdam the Netherlands
p +31206264521 f +31206222721 e info@sonicacts.com
www.sonicacts.com

______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).