Patricia Heukensfeldt Jansen on Tue, 3 Nov 2009 09:07:46 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] IIP Create Workshop Samenwerken en Intellectueel Eigendom, 26 november 2009


Uitnodiging voor een IIP Create Workshop over

‘Samenwerken en intellectueel eigendom in de creatieve industrie’
Donderdag 26 november 2009, 13-17 uur, in Delft

Binnnenkort starten er nieuwe innovatieprogramma’s binnen de creatieve industrie. Hier liggen allerlei mogelijkheden voor bedrijven en organisaties om met elkaar samen te werken. Echter, er kunnen allerlei fricties of conflicten ontstaan tijdens samenwerking, bijvoorbeeld over het verdelen van investeringen en opbrengsten of over het regelen van intellectueel eigendom.

De workshop gaat het over samenwerken en intellectueel eigendom—in die volgorde. Samen dingen ontwikkelen is het doel van samenwerking, en afspraken maken over intellectueel eigendom is daarbij één van de middelen. De workshop gaat over communiceren en onderling delen, over relaties en vertrouwen, en over het maken van heldere en ‘faire’ afspraken. We zullen het hebben over een breed scala aan manieren om intellectueel eigendom te regelen, van open source en creative commons, via copyright en patenten, tot afspraken en contracten, en over verschillende modellen voor open innovatie, van ‘alles vastleggen’ tot ‘niets vastleggen’.

De workshop wordt georganiseerd vanuit een project dat TNO uitvoert samen met, en in opdracht van, IIP Create (ICT Innovatie Platform Creatieve Industrie). In dit project ontwikkelen we, onder andere, richtlijnen en checklists om beter om te gaan met intellectueel eigendom. Tijdens de workshop gaan we concreet aan de slag met die richtlijnen en checklists.

· Doelgroep voor de workshop: De workshop is gericht op mensen die werken binnen de creatieve industrie en/of op mensen die interesse hebben in innovatie, samenwerking of intellectueel eigendom. · Wat biedt de workshop: Deelnemers verkrijgen meer inzicht in de problemen die zich kunnen voordoen tijdens samenwerking in innovatieprojecten, en leren constructief om te gaan met intellectueel eigendom, zodat de samenwerking succesvol kan verlopen. · Deelname: U kunt zich aanmelden voor de workshop door een email te sturen aan marc.steen@tno.nl, met daarin uw naam en organisatie, en eventueel een specifieke interesse. Wij verzoeken u zich spoedig aan te melden, in verband met een beperkt aantal deelnemers.

Programma 26 november:
13.00 Welkom
13.15 Presentaties en discussie
· Dirk van Vreeswijk, Syntens: ‘Samenwerken in de creatieve industrie: Een les’ · Yp Kroon, Octrooicentrum: ‘Intellectueel eigendom in de creatieve industrie: Hoe en wat’ · Marc Steen en Pepijn Vos, TNO: ‘Open innovatie: Richtlijnen en checklists’ 15.00 Interactieve sessies (subgroepen) waarin we concreet aan de slag gaan met enkele cases
16.30 Afsluiting en borrel

· Locatie: TNO Informatie- en Communicatietechnologie, Brassersplein 2, Delft

· Organisatie van de workshop: Anne Nigten (IIP Create), Marc Steen en Pepijn Vos (TNO), en Miguel de Haas (Vrije Universiteit)
·       Meer informatie: Marc Steen, 06-537 150 74, marc.steen@tno.nl
·       Nieuws vanuit IIP Create: http://iipcreate.com/nieuws/

--
Patricia Heukensfeldt Jansen
Bureauzaken
M. 06 124 659 02

ICT Innovatie Platform Create
p/a Universiteit van Amsterdam
Science Park 107
1098 XG  AMSTERDAM______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).