Esther Polak on Tue, 7 Apr 2009 18:22:58 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] 6 April Spiral Sunrise performance


http://spiraldrawingsunrise.wordpress.com

Aangedreven door zonlicht en gebruikmakend van zand als inkt tekende Spiral Sunrise een unieke grafiek van de zonsopgang van 6 April op het Amsterdamse Frederiksplein.

Op 6 April is door Esther Polak een experiment uitgevoerd, waarbij een Spiral Sunrise performance werd uitgevoerd met een vooraf bepaald doel, op een vooraf bepaalde locatie.

Noortje Marres is in dit geval de opdrachtgever van een Spiral Sunrise. Haar motivatie hiertoe vindt zijn oorsprong in haar verhuizing van Amsterdam (van nabij Frederiksplein) naar Londen in 2007 en haar voortdurend gesprek met de kunstenaar over het (betwijfelde) vermogen van Spiral Sunrise om het Hollandse Licht over te brengen naar haar huis in Londen.

Script:
-De uitvoering van het werk vindt plaats op 6 April op het Frederiksplein te Amsterdam in de aanwezigheid van Noortje Marres. -Esther Polak voert het werk uit op basis van de wensen van Noortje Marres. -Het werk hangt aansluitend gedurende één jaar in het huis van Noortje Marres in Londen. -Noortje Marres zal haar bevindingen documenteren in de vorm van een dagboek (log) voor, gedurende en na afloop van de realisatie van het werk. -Het log is een integraal onderdeel van het werk, en wordt beschikbaar gemaakt via de BLOG van het project, en/of in geschikte vorm voor tentoonstelling.

Onderzoeksvragen:
1. Wat betekent het om een zonsopgang te verplaatsen?
2. Kan het in eigendom hebben van een werk een relevante vorm van interactie zijn in de context van interactieve kunst? 3. Kan de Spiral Sunrise performance een tastbare presentie van zonne- energie genereren in de publieke ruimte?

voor meer informatie en voortdurende updates:
http://spiraldrawingsunrise.wordpress.com
______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).