michelle on Tue, 7 Apr 2009 14:52:50 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Een levend kunstwerk aanraken?


Rondom Het Geheugenhuis festival op 18 april aanstaande zal in het Theatrum Anatomicum van de Waag in Amsterdam een bijzondere installatie te bezoeken zijn van Marloeke van der Vlugt.

‘Series Patchmaker, no 1. Marloeke, 1971’ vormt het eerste deel van een reeks interactieve installaties waarbij het menselijk lichaam als interface centraal staat.

De performer in ‘no 1. Marloeke’ bevindt zich in een ronde, afgesloten ruimte. Het publiek betreedt deze ruimte één voor één. Op diverse lichaamsdelen van de performer zijn sensoren bevestigd. Deze sensoren bieden toegang tot gebeurtenissen uit haar verleden en mogelijke alternatieve toekomsten. Door de performer aan te raken worden deze (video-)beelden, geluiden en fysieke (re-)acties getriggered. De technologie is integraal onderdeel van de performance en maakt het mogelijk toegang te krijgen tot informatie die onze gewone zintuigen niet waarnemen. Tegelijkertijd maakt de technologie het mogelijk om met de performer op een andere, persoonlijkere en intiemere manier te communiceren en ‘live’ de geprojecteerde film te monteren.

Het lichamelijk geheugen wordt gedurende de performance langzaam blootgelegd... Wat is jouw rol in het verhaal dat zo ontstaat?

Let op: De installatie bevindt zich tussen 16 en 18 april 2009 in het Theater Anatomicum van de Waag, Nieuwmarkt 4, Amsterdam. Deelname alleen via inschrijving vooraf. Meld je aan via: SeriesPatchmaker@gmail.com

______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).