Eva DeGroote on Wed, 11 Feb 2009 17:39:07 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] VOORUIT the game is up! How to save the world in 10 days


the game is up! How to save the world in 10 days wo 4 t.e.m. za 14 maart, Vooruit

Een wereldverbeterend festival met performances, muziek, talks, een tentoonstelling, gerichte acties en statements...

De financiële instellingen gaan over de kop, de aarde warmt op, oorlogen raken maar niet opgelost... Een festival met de ondertitel How to save the world in 10 days zal daar niets aan veranderen. Maar laat het een uitnodiging zijn om samen na te denken: ongebreideld, naïef en met optimisme. Voor the game is up! 09 gaat Vooruit in zee met artiesten die (weer) op zoek gaan naar nieuwe verhalen: van voorzetten tot utopische totaalvisies, van ecologische labo's tot charmant escapisme. Dat hoeven niet altijd grote verhalen en grote gebaren te zijn. Les extrêmes se touchent en zo weerspiegelt het grote zich in het kleine, het banale en het minuscule.

Het volledige programma staat nu online!
http://www.vooruit.be/nl/serie/44
Een dag-aan-dag-programma kun je hier downloaden.
http://tools.emailgarage.com/Assets/IGNM--qLukeOLd-hhL6vQg%7E%7E/Vooruit_TheGameIsUp09_DayByDay.pdf
Als opwarmer:

====================================

the game is up! tentoonstelling met Folke Köbberling & Martin Kaltwasser - Crushed Cayenne, Kristof Kintera - Revolution e.a. -- opening woensdag 4 maart (18:00). T.e.m. 14 maart. -- http://www.vooruit.be/nl/event/1795

De Duitse beeldende kunstenaars Folke Köbberling en Martin Kaltwasser zullen in het café van Vooruit een spectaculair ongeval ensceneren met twee houten SUV's. Een symbool van vervuiling wordt hier onschadelijk en organisch. Kristof Kintera schetst een grimmiger toekomstbeeld met zijn kinetische sculptuur 'Revolution': een kind slaat onophoudelijk met zijn hoofd tegen een muur.

De andere projecten in de tentoonstelling rond het thema 'How to save the world in 10 days' gepresenteerd worden:
Michel de Broin - Shelter (creatie voor the game is up!), Dead star en Shared propulsion car (zie video op YouTube); Moose aka Paul Curtis - Reverse Graffiti / Seed Bombs (guerilla acties in de stad); Kaltwasser & Köbberling - Autos zu Fahrräder; Antoine Schmitt - Time Slip; FoAM (lab); Angelo Vermeulen - Biomodd; Annemie Maes/So-on - Politics of change; HeHe - Nuage Vert; Antoine Defoort - La Fusée / Le vent dans les cheveux.

====================================

Performance: Julien Maire - Modèle pour l'Apocalypse
4 maart (21:30 - 23:30) - http://www.vooruit.be/nl/event/1800

Julien Maire zagen we in Vooruit al met 'Low Resolution Camera', 'Demi-Pas' (beide in Almost Cinema 2006) en de performance 'Digit' (op 25 jaar Vooruit, 2007). In februari is hij aan het werk in Leuven (voor Artefact in STUK). In the game is up! presenteert hij Modèle pour l'Apocalypse: een bijzonder stedenbouwkundig plan voor de toekomst. Maire brengt de performance gedurende twee uur, het publiek kan vrij in en uit lopen.

====================================

FrictiesSalon: Natalie Jeremijenko - Environmental Health Clinic
6 maart (20:00) - http://www.vooruit.be/nl/event/1804

Natalie Jeremijenko is een artistieke en wetenschappelijke duizendpoot. Ze stelde al tentoon in het Guggenheim en Whitney in New York. Nu trekt ze de Environmental Health Clinic, een lab in NY van waaruit ze onderzoek doet en projecten organiseert. Haar doel is: de gezondheid van bezoekers-patiënten verbeteren door te werken aan omgevingsfactoren. Zoals in een gewoon ziekenhuis kom je op consultatie, maar in plaats van buiten te wandelen met een voorschrift voor medicijnen, word je doorverwezen naar lokale milieuorganisaties, plaatselijke overheden of sociale verenigingen. Zo vuurt het project collectieve acties aan die de milieuomstandigheden in de buurt aanpakken. Tijdens the game is up kunnen ook de Vooruitbezoekers bij haar terecht met hun omgevingsproblemen. Inschrijven kan via nynke@vooruit.be<mailto:nynke@vooruit.be>. Zie www.environmentalhealthclinic.net<http://www.environmentalhealthclinic.net>.

====================================

Conferentie: Tickle your catastrophe
6 / 7 maart (http://www.catastrophe.ugent.be)

Er schuilt ook iets goed in de dreigende rampspoed: het doet ons nadenken en misschien zelfs handelen. In die zin is de catastrofe een motor voor verandering, een drijfveer voor herbronning en een schop onder de kont van de stagnatie. Vandaar dat Vooruit in samenwerking met NGE (het Nederlands Genootschap voor Esthetica), Universiteit Gent en KASK op 6 en 7 maart een tweedaags symposium organiseert onder de titel Tickle your Catastrophe. Het beeld van de catastrofe en de rol die ze vandaag speelt in filosofie, kunst en wetenschap, wordt er ondervraagd.

====================================

FrictiesSalon: HeHe en FoAM
10 maart (20:00) - http://www.vooruit.be/nl/event/1805

Het kunstenaarsduo HeHe (Duitser Heiko Hansen en de Britse Helen Evans) mobiliseerde in Helsinki de hele stad om aan energiebezuiniging én kunst te doen. Met 'Nuage Vert' verlichtten ze de rookwolk van een energiecentrale met een krachtige groene laser. Hoe minder energie de bewoners verbruikten, hoe krachtiger het groene licht werd. Het project leverde hen in 2008 de Ars Electronica-prijs op. Op de tentoonstelling van the game is up wordt 'Nuage Vert' gedocumenteerd; in het FrictiesSalon gaat HeHe een gesprek aan over het werk.

Patabotany, guild-gardening, planten betrekken in videogames en fictie of communicatie met planten en mens-plant-interactie? Voor het collectief FoAM is het de normaalste zaak van de wereld. In de Brugzaal stelt FoAM een organisch onderzoekslab<http://www.vooruit.be/nl/event/1795> op dat tegen het einde van het festival zal vergaan zonder sporen na te laten. Wetenschappers, kunstenaars en deskundigen voeren er onderzoek naar plantaardig materiaal. Foam je introduceert in een wereld waar kunst en ecologie samensmelten.
Medewerkers van FoAM zullen op dinsdag 10.03 tijdens een FrictiesSalon, een informele babbel, meer vertellen over hun werk.
====================================

the game is up! PODIUM
Sponsored By Nobody - W.M.D. (just the low points) - 4 en 5 maart Antoine Defoort & Halory Goerger - &&&&& & &&& - 4 tot 7 maart Kris Verdonck - Actor #1 (preview) - 11 mrt 2009 Antonia Baehr - Lachen - 13 mrt 2009 - 14 mrt 2009 Davis Freeman - Assasins - 13 maart

====================================

the game is up! CONCERTEN
Dror Feiler - Basura (stadsinterventie) -  4 maart Pamelia Kurstin + Erwin Stache & Atonor - dubbelconcert - 6 maart Kapotski - Iglo + Dror Feiler - Cantos de la Columna Vertebral - 12 maart

====================================

the game is up! DEBATTEN, FILMS,...
Debat: Red het geld! (How to save the financial world) - 12 maart Docufilmmarathon met o.m. I.O.U.S.A. (2008 - US - regie: Patrick Creadon - 85'), The end of poverty (2008 - US - regie: Philippe Diaz - 106')

====================================

Meer informatie over het programma op de Vooruitsite http://www.vooruit.be

Kunstencentrum Vooruit, Sint-Pietersnieuwstraat 23, 9000 Gent (BE) www.vooruit.be<http://www.vooruit.be> - T. 09 267 28 28 - info@vooruit.be<mailto:info@vooruit.be>

Het seizoen 2008-2009 in Vooruit is mogelijk met de steun van:
Vlaamse overheid / Provincie Oost-Vlaanderen / Stad Gent De Morgen / P&V / Radio 1

Het festival the game is up! komt tot stand met de steun van:
partners Kunstencentrum van de toekomst Belgacom / Belnet / Cisco / IBBT Transdigital i.h.k.v. INTERREG IV France Wallonie Vlaanderen

====================================
====================================
Eva De Groote
Music and media art | Arts Centre Vooruit | St.Pietersnieuwstr. 23 9000 Ghent/Belgium | fixed 0032 (0) 9  267 28 89 | mobile  0032 (0) 497 52 88 05
THE GAME IS UP! HOW TO SAVE THE WORLD IN 10 DAYS
international festival on artistic strategies between utopia and oblivion
from 4 till 14 march 2009
performances, talks, tickle your catastrophe conference, low impact music, exhibition
CHECK: www.vooruit.be<www.vooruit.be/en/event/1567>______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).