Babeth vl on Wed, 28 Jan 2009 11:18:44 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] film over Meredtih Monk van Babeth VanLoo


Hartelijke groet   en veel kijkplezier,   Babeth 

Boeddhistische Omroep Stichting
<http://bos.dmd.omroep.nl/x/c/?S7Y1.p9ra2Rs.r.I1sTM2PR.hm1GSUmBlb5_eXm5XlJ_akpKRmZxSWZxckZqfm5RfmqBXl6O.v8UWycUKQV.sJxCcElmckZJZl46AAT41> 
 Logo BOS<http://bos.dmd.omroep.nl/mailings/3/237/logo_bos.jpg> 

----------------------------


Uitzending: INNER VOICE - MEREDITH MONK
Regie: Babeth M. VanLoo
uitzending: zo 25 jan
12.00 - 13.25 ned. 2
herhaling: za 31 jan
08.55 - 10.23 ned. 2

 Meredith Monk<http://www.boeddhistischeomroep.nl/uploadedImgs/innervoice_still_03_klein.jpg> Meredith Monk is componiste, zangeres, regisseuse, choreografe en maker van nieuwe operavormen, muziektheaterstukken, films en installaties. Ze wordt wel `de tovenares van de stem' en `een van Amerika's coolste componisten' genoemd.

Tijdens haar ruim veertigjarige loopbaan is Monk door zowel publiek als critici bejubeld als een van de invloedrijkste creatieve krachten binnen de uitvoerende kunsten. In de film Inner Voice volgen we Monk tijdens de ontstaansfase van haar meest recente werk, Songs of Ascension, in het Walker Art Center in Minneapolis, en bij Ann Hamilton's Tower in Californië. Ook volgen we Monk op een concerttoernee door Italië, samen met haar Vocal Ensemble. 

 Meredith Monk<http://www.boeddhistischeomroep.nl/uploadedImgs/meredith_tower_250.jpg> Vergankelijkheid is een van de centrale thema's waar deze documentaire dieper op ingaat. De film toont hoe Monk's producties gestalte krijgen, vanaf haar eerste solowerken tot aan de gezamenlijke repetities waarin ze haar muzikale en choreografische structuren in samenwerking met de leden van haar Ensemble vormgeeft. In Monk's werk is dit een doorlopend proces. Zelfs in de uitvoeringsfase blijft Monk haar werk nog transformeren, door steeds te streven naar een balans tussen discipline en vrijheid, en open te blijven staan voor verandering.

 Meredith Monk en Babeth vanLoo<http://www.boeddhistischeomroep.nl/uploadedImgs/innervoice_still_01_klein.jpg> Inner Voice is een poging om de motivatie en drijvende kracht achter Monk's creativiteit te achterhalen. Kant-en-klare antwoorden zijn er niet. Net als Monk's werk laat de film vooral een gevoel van mysterie en verwondering na.

Laat ons uw mening weten op:

   www.boeddhistischeomroep.nl/inner_voice_meredith_monk <http://bos.dmd.omroep.nl/x/c/?LclRCoQgEADQq3iBErJtIZgD9OFvv8LqwAybTqisx7cNer.Pg_kRJvPuGebFvDoB1XquWrfWxo9gCMSlcvGEErPgOaZDc0qY3U.Yo4uYMXAlFyV9e4DtPrXfpwZln1X2vxc166> 

BESTELLEN
DVD's en videobanden van onze tv-uitzendingen kunt u bestellen via www.asoka.nl <http://bos.dmd.omroep.nl/x/c/?S7Y1.p9ra2Rs.r.I1sTM2PR.hm1GSUmBlb5_eXm5XmJxfnaiXl7O.xRbRxATAAB58> , tel. 010 - 411 3977.
Mailen naar Asoka kan ook, via info@asoka.nl. <mailto:info@asoka.nl> 


Mocht u deze mail doorgestuurd hebben gekregen en wilt u op de mailinglijst? Klik dan hier <http://bos.dmd.omroep.nl/x/c/?HczBCsIgGADgV_nULUWdrhU.UQxihwWtLnUZlqMJU3_cQW9v1P3je4LIDrgoc4RCCZlHGFPCDaWPMBPjDAkuhgGJn_iH4vR_WU93eNJugICpt54ttcNt29RdU8OlvDGCVdS8m0kkDZuvLT_c98e1_rM7rKRUVcG4yOYXLKz.AgX45> .

 <http://bos.dmd.omroep.nl/x/p/?S7Y1.p9ra2Rs.r.I1sTM2PR.kq0BAAQ41> 

______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).