Geert Lovink on Mon, 26 May 2008 10:41:13 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Nieuws van Stichting Smart Homes


From: "Smart Homes" <info@smart-homes.nl>

Congres Domotica in de Zorgomgeving

Groei KNX
Verhoging kwaliteit van leven doel domotica
Zorg op afstand is oplossing capaciteitsprobleem
Toegangscontrole van de nieuwste generatie
Luxe woontechnologie IRS in Park Sandhaghe
Nieuwe site De Beurs Domotica & Slim Wonen
Trendy schakelen met Céliane van Legrand
Besam breidt deurautomaten verder uit
Intra- en extramurale zorg?
Manifest ‘Anker e-health’
Website duurzaam bouwen
Agenda
Nieuws van Stichting Smart Homes
Congres Domotica in de Zorgomgeving

Leren van praktijkervaringen is de basis voor succes!
Op dinsdag 17 juni 2008 vindt in het Evoluon te Eindhoven het congres Domotica in de Zorgomgeving plaats. Het congres biedt diverse boeiende lezingen met verschillende praktijkvoorbeelden die concrete handvatten bieden voor uw eigen project. Het congres wordt geleid door dagvoorzitter de heer John Bergs. De heer Bergs was tot voor kort voorzitter van raad van bestuur van Vitalis WoonZorg Groep. Deze zorggroep heeft in Eindhoven en omstreken veel ervaring opgedaan in verschillende domoticaprojecten.

Sprekers zijn:
Dagvoorzitter John Bergs
Actiz - Sjoerd Visser
Van Aarle De Laat - Foppe Rauwerda
Landsbond der Christelijke Mutualiteiten - Roland Pouillie
Stichting Smart Homes - Ilse Bierhoff
Zorginstellingen Pieter van Foreest - Arie Mak
Zorgcentrum Sint Jozef - Justin Froidbrise
Woon Zorgcentra Haaglanden - Dolf Krikken
Diafaan - Wil ten Westeneind
Zorgcentrum Thureborgh - René Middendorp 

Groei KNX

De steun voor de domoticastandaard KNX maakt een uitzonderlijk grote groei door. In het afgelopen jaar is het aantal fabrikanten dat deze standaard ondersteunt met 45 bedrijven toegenomen. Nog nooit traden zoveel marktpartijen in één jaar toe. Ook het gebruik van de programmeringssoftware ETS nam in het afgelopen jaar grote vormen aan. De verkoop van ETS verdriedubbelde en in sommige grote landen was er een toename te zien van 60 procent in het aantal gebruikers.
 
Verhoging kwaliteit van leven doel domotica

Verhoging van de kwaliteit van leven van de bewoners. Dat is volgens Johan van der Leeuw, senior projectleider van Vilans, het belangrijkste doel van de toepassing van domotica. Daarna komt ondersteuning van de medewerkers van de zorginstelling en vermindering van de werkdruk. Maar domotica is niet bedoeld om het aantal ‘zorgzame handen’ aan het bed te verminderen, aldus Van der Leeuw.

Zorg op afstand is oplossing capaciteitsprobleem

Een derde van het toekomstige capaciteitsprobleem in de zorg kan worden opgelost met ’zorg op afstand’. Dat is de uitkomst van een onderzoek naar de kwaliteit en haalbaarheid van KOALA, een project voor zorg op afstand. Roger van Boxtel, bestuursvoorzitter van Menzis, heeft vandaag namens KPN, Meavita en Menzis deze uitkomst gepresenteerd op het e-healthsymposium ’De zorgconsument aan zet’ van de NPCF.

Lees verder>>>

 

  

Toegangscontrole van de nieuwste generatie

Wat in de automobielindustrie al lang standaard is, biedt Gira nu ook voor de gebouwtechniek: sleutelloze toegangscontrole met ultramoderne technologie, die meer veiligheid en meer comfort biedt, ook voor woningen en appartementengebouwen. De drie Keyless In varianten Fingerprint, Codeklavier en Transponder zijn nieuwe functies in het Gira deurcommunicatiesysteem, maar kunnen ook als standalone-apparaten worden toegepast - zonder dat er nog andere besturingscomponenten aan hoeven worden toegevoegd. Alle varianten kunnen in gangbare inbouwdozen worden gemonteerd.

Luxe woontechnologie IRS in Park Sandhaghe

In het Van Stolkpark in Den Haag is de bouw van de luxe appartementenvilla’s Jarpa en Bella Duna van het project Park Sandhaghe in volle gang. In opdracht van Modulus Vastgoedondernemingen bv verzorgt IRS de woontechnologie en dienstenpakketten in deze luxe appartementen, gelegen naast het historische Villa Sandhaghe. Uitgerust met een video-intercomsysteem, hoogwaardige biometrische beveiliging, centraal bestuurbare zonsverduistering en verlichting, evenals een boodschappen- en stomerijdienst, biedt deze technologie het nieuwste op het gebied van wooncomfort.

Nieuwe site De Beurs Domotica & Slim Wonen

Voor De Beurs Domotica & Slim Wonen heeft stichting Smart Homes een nieuwe website gelanceerd. Op de speciale site www.beursdomoticaenslimwonen.nl  kunnen zowel bezoekers als exposanten alle informatie vinden van de beurs. De Beurs Domotica & Slim Wonen vindt plaats op 19 en 20 november 2008, in het Evoluon te Eindhoven.

Trendy schakelen met Céliane van Legrand

Legrand lanceert met Céliane een innovatieve lijn van trendy schakelmateriaal. Centraal in het ontwerp staan de rechthoek en de cirkel. Het schakelmateriaal is verkrijgbaar in 40 verschillende afwerkingen: van bruin leder tot geborstelde inox.

Besam breidt deurautomaten verder uit

Besam Nederland te Ede heeft het programma automatische draaideurautomaten verder uitgebreid. Nieuw in het programma is de SW100, een deurautomaat die zich kenmerkt door een fluisterstille en veilige werking, een intelligent sluitsysteem en minimaal energieverbruik. De nieuwe deurautomaat van Besam leent zich onder meer voor draaideuren in zorginstellingen, ziekenhuizen, appartementencomplexen en andere omgevingen waar toegankelijkheid en comfort van groot belang zijn. Door de bescheiden hoogte van 11 cm kan de nieuwe deurautomaat niet alleen op nieuwe maar ook op bestaande deuren worden gemonteerd.

Intra- en extramurale zorg?

Het BlueChip concept van Winkhaus heeft inmiddels zijn sporen verdiend op het gebied van toegangscontrole. Door de combinatie van standaard componenten van BlueChip en bestaande communicatietechnologie is samen met Swart communicatie en MCCN de oplossing voor extramurale zorg ontwikkeld. Tevens heeft Winkhaus
een oplossing ontwikkeld voor intramurale zorg..
  
Manifest ‘Anker e-health’

Bij de start van de tweede bijeenkomst van het Zorginnovatieplatform overhandigden de heer Erwin Seydel (Universiteit Twente), de heer Pim Ketelaar (Nederlandse Vereniging voor e-health) en mevrouw Atie Schipaanboort (NPCF) een manifest over e-health aan Minister Klink. Daarmee werd het officiële startsein gegeven van de week van de e-health (15-22mei). E-health staat de laatste tijd behoorlijk in de belangstelling. Na decennia lang als ’veelbelovend’ te zijn bestempeld, staan e-health en telemedicine nu op veel gebieden op het punt om grootschalig door te breken. Teleradiologie, teledermatologie en het e-consult worden inmiddels structureel toegepast in de gezondheidszorg ten behoeve van snellere en betere zorgverlening.

Website duurzaam bouwen

Iedereen in Nederland wil duurzaam bouwen, maar wat is de zin en de onzin hiervan? Om alle betrokkenen een stap op weg te helpen heeft OVG Projectontwikkeling het initiatief genomen om samen met een groep Nederlandse experts een digitaal kennisplatform op te zetten over dit onderwerp, www.duurzaamgebouwd.nl. Hiermee lost Coen van Oostrom, CEO van OVG Projectontwikkeling, de belofte in die hij bij zijn
verkiezing tot vastgoedman van het jaar heeft gedaan.

Agenda

17 juni
Congres Domotica in de Zorgomgeving
Leren van praktijervaringen is de basis voor succes
Eindhoven

2 oktober
Congres Domotica & Energiemanagement
Eindhoven

19 & 20 november 
De Beurs Domotica & Slim Wonen
Het grootste aanbod voor professionals
Eindhoven


   Smart Homes
   Postbus 8825
   5605 LV Eindhoven
   Tel: 0497 514984
   info@smart-homes.nl
   www.smart-homes.nl


______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).