Jan Hiddink on Fri, 2 May 2008 17:20:59 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] melkweg mediaroom: kurt d'haeseleer, tuk


Geachte lezer,

Van 9 t/m 30 mei is in de Melkweg Mediaroom de installatie SCRIPTED EMOTIONS van de Belgische kunstenaar Kurt D'Haeseleer te zien. Op vrijdag 9 mei wordt de expositie om 18.00 uur op speciale wijze geopend met een performance van d' Haeseleer en de Belgische muzikant Tuk (Guillaume Graux).

SCRIPTED EMOTIONS is een pseudoromantisch drama voor twee verrekijkers. In een interactieve panoramische installatie verliest een liefdesrelatie zijn twee protagonisten en de toeschouwer zijn illusies.De installatie bestaat uit twee verrekijkers met ingebouwde LCD-schermpjes, die reageren op de bewegingen van de kijker.

Kurt d' Haeseleer (1974) is sinds 2001 lid van het Belgische artiestencollectief De Filmfabriek en realiseerde al verschillende video's en installaties, zoals A CITY REMX, FILE en FOSSILIZATION, die getoond werden op internationale festivals en tentoonstellingen in Rotterdam, Tokyo, Montreal, Parijs en Berlijn. In 2004 maakte d'Haesleer de veelgeroemde installatie en DVD S*CKMYP in samenwerking met schrijver Peter Verhelst en muzikant Köhn. Het werk van d' Haeseleer draait om de visualisatie en symbolisering van van informatie- en dataverkeer in tijden van glasvezelkabels, computers en modems. Special effects spelen een belangrijke rol in zijn werk, dat als een 'pixel-drama' of 'pixel-soap' omschreven kan worden.

Tuk, de artiestennaam van de Belgische muzikant Gauillaume Graux, vormt sinds de eeuwwisseling de belichaming van de spannendste en enerverendste computermuziek uit de lage landen. Temidden van digitale dissonantie en vervormde gitaargeluiden, spreekt uit het doortimmerde, ritmische werk van Tuk een bedwelmende muzikaliteit, die hand-in-hand gaat met de visuele illusies van d' Haeseleer. De cd's van Tuk zijn verschenen via het Belgische label Kraak.

vr 9 mei t/m vr 30 mei . Melkweg Mediaroom . woensdag t/m zondag geopend van 13.00 uur - 19.00 uur en tijdens programma in Cinema en Theater . gratis toegang
______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).