theo ploeg on Thu, 22 Nov 2007 11:58:35 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] cut-up en mosaïek over censuur


cut-up en Mosaïek over censuur

webzine cut-up en Mosaïek presenteren drie artikelen met als thema censuur.

In haar column Samen Bloot houdt Jantine Claus de seksualisering van de samenleving én de tegenreactie tegen licht:
http://www.cut-up.com/news/detail.php?sid=534


In Ethiek voor internet: Censuur aan beide kanten van The Great Firewall Of China buigt Kenneth van Haaren zich over censuur op internet, met China als voornaamste voorbeeld:
http://www.cut-up.com/theory/detail.php?sid=13


Chrisine Lausberg verbaast zich in De onafhankelijkheid van de Amerikaanse Media, Where ignorance is bliss, 'this folly to wise over het apathische gedrag van de Amerikaanse journalistiek:
http://www.cut-up.com/theory/detail.php?sid=14


Mosaïek is een onafhankelijk tijdschrift dat gemaakt wordt door studenten aan de Faculteit der Cultuur- en Maatschappijwetenschappen van de Universiteit Maastricht. Het is interdisciplinair van opzet en behandelt uiteenlopende onderwerpen op het gebied van cultuurwetenschappen. Mosaïek is ontstaan als platform voor studenten en pas afgestudeerden. Het biedt hen een kans om hun werk te publiceren en redactionele ervaring op te doen tijdens hun studie. Mosaïek is te bestellen via mosaiek@fdcw.unimaas.nl

www.cut-up.com is een onafhankelijk platform voor pop-, kunst- en mediakritiek.theos weblog @ theoploeg.wordpress.com
cut.up.media @ www.cut-up.com
[the art of living in a medialised landscape]
--
cut.up.media
p.o.box 313
2000 AH Haarlem
The Netherlands
++31(0)6 24994955
--

"In the realm of culture, the new totalitarianism manifests itself precisely in a harmonizing pluralism, where the most contradictory works and truths peacefully coexist in indifference." Herbert Marcuse (1964)

"I feel like my heart is being touched by christ." Altered States (1978)
______________________________________________________ * Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet * toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een * open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek. * Meer info, archief & anderstalige edities: * http://www.nettime.org/. * Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).