Bente Bollmann_STRP on Tue, 20 Nov 2007 14:17:47 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Persbericht


Art & Technology Festival STRP van start

 

Na het succesvolle debuut in 2006, vindt van 22 t/m 25 november de tweede editie van het STRP Festival plaats in het Klokgebouw te Eindhoven. STRP is één van de grootste art & technology festivals in Europa en heeft een vier dagen durend multidisciplinair programma met meer dan 120 kunstwerken, performances en artiesten. Donderdag 22 november gaat het festival van start met een openingsconcert van The Chemical Brothers.

 

Expo

De uitgebreide robotics en interactive art expo daagt de bezoeker uit zélf op onderzoek te gaan. De werken variëren van klein, subtiel en poëtisch tot imposant en overweldigend. Mede door het interactieve aspect wordt de steeds vager wordende grens tussen technologie, mens en kunst opgezocht: een vaak confronterende ervaring! Met o.a. Ken Rinaldo (USA), Christian Moeller (USA), WHITEvoid / Christopher Bauder (GER).

 

Music

Op 22 november wordt het STRP Festival geopend met een concert van één van de bekendste electronische bands wereldwijd: The Chemical Brothers. Het muziekprogramma op vrijdag en zaterdag begint om 20:00u en gaat door tot zes uur in de ochtend. Het uitgebreide muziekprogramma brengt naast grote namen ook prachtige, hoogtechnologische experimenten binnen de electronische muziek. O.a. The Chemical Brothers, Roísín Murphy (ex Moloko), 2 Many DJ's en Trentemøller live in concert.

 

Visuals

Het visuals programma bestaat uit video art/video clips, live cinema, animatie en documentaires. De live cinema performances zijn een once in a lifetime ervaring waarbij beeld en geluid volledig op elkaar zijn afgestemd en haast een nieuwe dimensie lijkt te worden gecreëerd. Kurt Hentschlager (AUT), Scanner & TeZ (UK), D-Fuse (UK)

 

Other

Theater en performances, workshops en lectures; op STRP is genoeg te doen wat niet in één van de hoofdcategorieën te vangen is. Het lecture-programma met internationaal aansprekende sprekers biedt, naast alle beleving en vermaak, de nodige verdieping.

 

Openingsdag

Op donderdag 22 november verzorgen STRP, Technific en CultuurXpres een aangepast scholierenprogramma waarbij ongeveer 2000 scholieren van VMBO, HAVO, VWO en MBO het festival bezoeken. Op deze manier komen jongeren op een verfrissende manier in contact met techniek en kunst. In de middag vindt een  besloten, exclusieve business preview plaats waarbij ongeveer 700 managers, beleidsmakers, politici en cultuurmakers de opening van het festival bijwonen. Tot slot vindt op donderdag avond het -inmiddels volledig uitverkochte- openingsconcert van The Chemical Brothers plaats.

 

STRP Festival: 22 - 25 november, Klokgebouw, Strijp-S, Eindhoven, www.strp.nl

 

 

Vriendelijke groet,

Bente Bollmann

 

STRP Festival
P.O. Box 272 / 5600 AG  Eindhoven / The Netherlands
Tel: +31 (0)40 2367228 / Mob: +31 (0)6 24120102 /  Fax: +31 (0)40 2377676

<http://www.strp.nl/> http://www.strp.nl <http://www.strp.nl/> 
http://strpfestival.hyves.nl <http://strpfestival.hyves.nl/> 
http://www.myspace.com/strpfestival <http://www.myspace.com/strpfestival> 

The next edition of STRP will take place between the 22nd and 25th of November 2007 in the former industrial area, Strijp S, in Eindhoven, the Netherlands.

 

______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).