Annick Smit on Fri, 5 Oct 2007 09:57:33 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Persbericht: Prijs van de Stad Utrecht voor The Bird can't fly


Persbericht Nederlands Film Festival	
	

Utrecht, 26 september 2007

The Bird Can?t Fly bekroond met de Filmprijs van de Stad Utrecht

Vanavond is tijdens de Openingsavond van het 27e Nederlands Film Festival de winnaar van de Filmprijs van de Stad Utrecht 2007 bekend gemaakt. Threes Anna won de  prijs voor haar speelfilmdebuut The Bird can?t fly. De prijs werd door burgemeester Annie Brouwer-Korf van Utrecht overhandigd aan cameraman Guido van Gennip, sound designer Peter Flamman en distributeur Dirk de Lille. Threes Anna was niet aanwezig in Utrecht omdat zij op het filmfestival van San Sebastian bij de wereldpremière van haar film was. Zondag 30 september gaat The Bird Can?t Fly op het Nederlands Film Festival in première. 

The Bird can?t fly gaat over de blanke Melody die naar haar geboorteplaats Fairlands in Zuid-Afrika afreist om haar enige dochter te begraven. Tijdens de begrafenis ontdekt Melody dat ze een kleinzoon heeft. ?De jury heeft gekozen voor een echte auteursfilm. Zij is gegrepen door de verbeeldingskracht van de regisseur. Zij had een beeld, een visioen. Zij heeft dat idee weten vorm te geven met de hulp van een uitstekende production designer, een goede cameraman en de goed gecaste acteurs. Door de schitterende locatie en de prachtige beelden heeft deze film een magische bekoring, soms beklemmend, soms hilarisch, soms wreed, en tenslotte ontroerend.? 

Het college van Burgemeester en Wethouders van Utrecht kent de Filmprijs van de Stad Utrecht toe aan het beste regiedebuut uit de Debutantencompetitie van het festival, waarvoor dit jaar 24 eerste zelfstandige speelfilms, documentaires, korte films en tv-dramaproducties zijn geselecteerd. De prijs bestaat uit een beeldje van de Utrechtse kunstenaar Joost van den Tooren en een geldbedrag van 5.000 euro.  De winnaar wordt voorgedragen door een onafhankelijke jury, die dit jaar bestaat uit filmproducent Hanneke Niens, regisseur Robert Jan Westdijk en documentairemaker en filmjournalist Annelotte Verhaagen. 

Einde persbericht

www.filmfestival.nl 

Voor meer informatie: 
Nederlands Film Festival
Publiciteit
Annick Smit, hoofd publiciteit
T +31.30.230.3800
F +31.30.230.3801
publiciteit@filmfestival.nl______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).