Geert Lovink on Thu, 20 Sep 2007 09:33:43 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] KUNST EN OPENBAARHEID


KUNST EN OPENBAARHEID
NGE SYMPOSIUM 2007
vrijdag 5 en zaterdag 6 oktober
Utrecht

Het symposium wordt geopend met een lezing van Prof. Dr. Rene Boomkens (Groningen) met een coreferaat van et een coreferaat van Prof. dr. Bart Vandenabeele (Gent) en het eindigt met een openbaar debat tussen Prof. Dr. Joseph Früchtl (UvA) en Prof. Dr. Harry Kunneman (UvH). in de tussenliggende tijd zullen 16 onderzoekers uit Nederland en Vlaanderen het thema van verschillende kanten belichten. Aan de orde komen onder andere: kunstenaars die zich met hun werk expliciet in de openbaarheid begeven (theatermakers, ontmoetingskunstenaars, mediakunstenaars en bouwers van interactieve installaties), de beeldcultuur van de huidige openbare ruimte, de kritische rol van de kunst in de samenleving, de spanning tussen het artistieke en het sociale en tussen het artistieke en het politieke, de botsing tussen kunst en religie, verschil en overeenkomst tussen openbaarheid en openbaring en andere in dit verband belangwekkende zaken. Ook zullen enkele kunstenaars een korte presentatie houden van werk dat verband houdt met het thema.

Dit symposium wordt georganiseerd in samenwerking met het departement Media- en Cultuurwetenschappen en de Onderzoeksschool Geschiedenis en Cultuur van de Universiteit Utrecht.

Plaats: Utrechts Universiteitstheater, Kromme Nieuwegracht 20
Tijd: vrijdag 5 oktober van 10.30 - 18.00 uur, zaterdag 6 oktober van
11.00 - 16.00 uur
Op vrijdagavond zal er gelegenheid zijn om gezamenlijk het diner te gebruiken.
Op zaterdag 6 oktober vindt ook de jaarvergadering plaats van het NGE van 9.30- 10.30 uur.


De kosten zullen ongeveer € 20 bedragen voor beide dagen of € 15 voor een dag. Deze kosten zijn exclusief het diner. Leden van het NGE en studenten krijgen korting. Deze kosten dienen op het symposium te worden voldaan. Het volledige programma met de abstracts van de lezingen zal binnenkort te vinden zijn op de website van het NGE: www.nge.nl. Daar kunt u zich ook aanmelden als lid.

Voor deelname aan het symposium kunt u zich melden bij Kees Vuyk ( kvuyk@xs4all.nl ). Wilt u als onderwerp aangeven "uitnodiging symposium NGE" en vermelden of u op vrijdagavond aan wilt zitten bij het diner?


______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).