Annick Smit on Tue, 31 Jul 2007 00:19:27 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Persbericht Gouden Film voor Zoop in Zuid Amerika


Persbericht Nederlands Film Festival

Utrecht, 30 juli 2007

Gouden Film voor Zoop in Zuid Amerika

Zoop in Zuid Amerika heeft vandaag de 100.000ste bezoeker in bioscoop CineStar in Enschede ontvangen en wordt bekroond met de Gouden Film. Het 100.000e bezoekertje kreeg uit handen van échte Zuid-Amerikaanse rangers een Zoop-verrassingspakket. De avontuurlijke familiefilm van regisseur Johan Nijenhuis ging 15 juli feestelijk in première in Tuschinski in Amsterdam. Woensdag 18 juli kon heel Nederland de film gaan zien en slechts anderhalve week later hebben ruim 100.000 mensen de film bezocht. 

In hun derde bioscoopavontuur vliegen de Zoop-rangers naar Zuid Amerika. Bij de opening van een vlindertentoonstelling door Thomas Berge, vraagt een mysterieuze vrouw de rangers om hulp. Een zeldzame vlindersoort in het regenwoud dreigt uit te sterven door bosbranden. Eenmaal in Zuid Amerika blijkt de opdracht lastiger dan ze dachten. De rangers belanden van het ene avontuur in het andere. Als ze tijdens één van hun avonturen een aap ontmoeten, blijkt die een geheime kaart te bewaken die de rangers verder op weg helpt?

Het scenario is geschreven door Anja en Wijo Koek. De cast bestaat uit Patrick Martens, Ewout Genemans, Erwan van Buuren, Juliëtte van Ardenne, Nicolette van Dam, Monique van der Werff, Jon Karthaus, Viviënne van den Assem, Peggy-Jane de Schepper en Thomas Berge.

Zoop in Zuid-Amerika is een productie van NL Film Productie b.v. en Independent Films heeft de film in de bioscopen uitgebracht. Zoop in Zuid-Amerika is nog in meer dan 96 zalen te zien.
De Gouden Film, Platina Film en Diamanten, worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Fonds voor de Film toegekend wanneer voor een Nederlandse speelfilm of documentaire tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.
EINDE PERSBERICHT

Voor meer informatie:
Nederlands Film Festival
Annick Smit, hoofd publiciteit			
T 030-2303800					 
F 030-2303801					
E publiciteit@filmfestival.nl			
W www.filmfestival.nl

Independent Films
Britt Colegem
T 020-5711098
F 020-5711095
W britt@independentfilms.nl 


______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).