Annick Smit on Tue, 24 Jul 2007 13:40:06 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Première Stellenbosch en De Prins en het Meisje op Nederlands Film Festival.


Persbericht Nederlands Film Festival


Utrecht,  23 juli 2007

Première tv-series Stellenbosch en De Prins en het Meisje op Nederlands Film Festival.

Met de premièrevertoning van de nieuwe 7-delige serie Stellenbosch van Michiel van Jaarsveld en de tweedelige serie van De Prins en het Meisje van Peter de Baan presenteert het Nederlands Film Festival op feestelijke wijze deze nieuwe Nederlandse televisieproducties. Op zondag 30 september draait de gehele serie Stellenbosch in een marathonvoorstelling voor publiek. ?s Avonds gaan, in aanwezigheid van cast en crew, twee afleveringen in première. Op maandag 1 oktober gaat vervolgens De Prins en het Meisje in première. 

Stellenbosch is een familiedrama en liefdesverhaal dat zich afspeelt tegen de achtergrond van het Zuid-Afrika na de apartheid. Regisseur Van Jaarsveld vertelt in Stellenbosch de geschiedenis van de Nederlandse familie Keppel, die zich in de jaren ?60 op boerderij Arkadia vestigde om wijn te verbouwen. De boerderij is inmiddels in handen van dochter Betty. Haar ouders en broer wonen sinds de economische boycot van de jaren ?80 weer in Nederland. In een veranderd politiek klimaat wordt het voor Betty steeds zwaarder de wijnboerderij te leiden. De familiebanden komen op scherp te staan als een verzwegen noodlottige gebeurtenis uit het verleden langzaam maar zeker wordt ontrafeld. Behalve hoofdrollen voor Jeroen Willems en Monic Hendrickx als broer en zus Keppel, zijn er rollen weggelegd voor Anne-Wil Blankers, Eric Schneider en Jan Decleir. 

In de mini-serie De Prins en het Meisje wordt het verhaal van de liefde van Mabel Wisse Smit (Halina Reijn) en Prins Friso (Fedja van Huêt) verteld. Regisseur Peter de Baan gaat in tweedelige serie terug naar juni 2003 wanneer meerdere instanties Mabel?s relatie met crimineel Klaas Bruinsma en de van fraude verdachte Bosnische politicus Mohammed Sacirbey onderzoeken. Premier Balkenende voert ondertussen in gesprekken met Mabel en Friso de druk op om de waarheid te vertellen. Maar zelfs het stel zelf heeft moeite fictie en realiteit uit elkaar te houden. 

Stellenbosch en De Prins en het Meisje zijn geproduceerd door Motel Films. Het script van Stellenbosch is geschreven door Jacqueline Epskamp en geproduceerd in samenwerking met VPRO, VARA en NPS. De serie is vanaf 4 november 2007 te zien op Ned. 2. De Prins en het Meisje is geschreven door Ger Beukenkamp, geproduceerd in samenwerking met de VPRO en vanaf 23 december 2007 op Ned. 2 te zien. 

Het Nederlands Film Festival vindt plaats van 26 september tot en met 6 oktober 2007. Voor meer informatie en voor kaartverkoop (vanaf 12 september): www.filmfestival.nl

EINDE PERSBERICHT

Voor meer informatie:

Nederlands Film Festival	
Annick Smit, hoofd publiciteit			
T 030-2303800					 
F 030-2303801					
E publiciteit@filmfestival.nl			
W www.filmfestival.nl

Motel Films
Annemarie Siemons
T 020-3686095
E Annemarie@motelfilms.nl 
W www.motelfilms.nl

______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).