Annick Smit on Wed, 18 Jul 2007 17:02:56 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Persbericht In the Picture Comedy op Nederlands Film Festival


Persbericht Nederlands Film Festival


Utrecht, 18 juli 2007

Oh buurman wat doet u nu?
In the Picture-programma Comedy op 27e Nederlands Film Festival

Het Nederlands Film Festival presenteert het In the Picture-programma Comedy, met vertoningen van  succesvolle comedy?s van de afgelopen decennia, een masterclass van Robert Alberdingk Thijm en een lezing van John Vorhaus. Daarnaast maken acteurs in één dag een sitcom-aflevering onder leiding van John Vorhaus, zoeken stand-up comedians naar de ultieme oneliner en spelen acteurs fragmenten uit nog te produceren comedy?s.  

In the Picture Comedy bestaat uit de volgende onderdelen:

Masterclass Comedy
Robert Alberdingk Thijm die zowel voor bekende Nederlandse comedys (All Stars, Flodder, In de Vlaamsche Pot) als drama-series (Waltz, Dunya & Desi) scripts schreef, geeft een masterclass comedy-schrijven. Deze masterclass is openbaar toegankelijk en wordt mogelijk gemaakt door de Scriptschool.

Oh buurman wat doet u nu?
In samenwerking met Comedy Explosion organiseert het Nederlands Film Festival het comedy-onderdeel ?Oh buurman wat doet u nu?? waarin standup comedians in aanwezigheid van publiek een nieuw comedy-script fine-tunen met pakkende one-liners. De comedians van Comedy Explosion, een van de langstbestaande comedy-gezelschappen van Nederland, zijn Jeroen Pater, Jasper Valstar, Adam Fields en Kristel Zweers.

How to be funny even if your not
NORMA organiseert met het Nederlands Film Festival een lezing voor acteurs  van comedy-guru John Vorhaus. De Amerikaan Vorhaus, bekend van onder andere Married with Children en The Comic Toolbox zal zijn comedy-expertise aan acteurs overbrengen vanuit een schrijvers point of view.

Schrijfpaleis Deluxe
De ultieme sneak preview: nu al scènes zien uit comedy?s die nog gemaakt moeten worden. In samenwerking met Het Schrijfpaleis en het Netwerk Scenarioschrijvers presenteert het Nederlands Film Festival ?Schrijfpaleis Deluxe?. Professionele acteurs spelen fragmenten uit nog niet geproduceerde Nederlandse comedy?s. Schrijfpaleis Deluxe wordt mede mogelijk gemaakt door de intendant van het Nederlands Fonds voor de Film.  

Pretty, Sick & Twisted
Altijd al willen weten hoe ?shot in front of a live studio audience? eruit ziet? In één dag wordt een aflevering van de sitcom ?Pretty, Sick & Twisted? opgenomen, gemonteerd en vertoond. John Vorhaus begeleidt het onderdeel waaraan diverse bekende Nederlandse acteurs zullen meewerken. Het Nederlands Film Festival organiseert ?Pretty, Sick & Twisted? in samenwerking met Metropolisfilm. 
	
Het Nederlands Film Festival vindt plaats van 26 september tot en met 6 oktober 2007. Voor meer informatie en voor kaartverkoop (vanaf 12 september): www.filmfestival.nl

EINDE PERSBERICHT

Voor meer informatie:

Nederlands Film Festival	
Annick Smit, hoofd publiciteit			
T 030-2303800					 
F 030-2303801					
E publiciteit@filmfestival.nl			
W www.filmfestival.nl

______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).