Annick Smit on Sat, 14 Jul 2007 13:15:41 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Persbericht: 48 Hour Film Project tijdens Nederlands Film Festival


Persbericht Nederlands Film Festival


Utrecht, 12 juli 2007

48 Hour Film Project tijdens Nederlands Film Festival

Het Nederlands Film Festival en 48 Hour Film Project dagen beginnende en gevestigde filmmakers uit om binnen 48 uur een film te maken. De wedstrijd gaat van start tijdens het 27e Nederlands Film Festival op vrijdag 28 september en 48 uur later, op zondagavond, moeten de afgeronde korte films van maximaal 8 minuten ingeleverd worden.

Het 48 Hour Film Project is in zes jaar uitgegroeid tot een wereldwijd evenement waar inmiddels meer dan 45.000 filmmakers aan hebben deelgenomen. Met het 48 Hour Film Project wil ook het Nederlands Film Festival makers een kans geven een film te maken die op het grote doek vertoond wordt.

Tijdens de kick-off op vrijdag 28 september in het festivalpaviljoen krijgen alle deelnemende teams dezelfde elementen voorgelegd; een karakter, een regel tekst en een voorwerp, welke in elke film moeten voorkomen. Daarnaast loot elk team een eigen genre voor haar film. Zondagavond moeten de afgeronde korte films ingeleverd worden in het festivalpaviljoen. 

Op donderdag 4 oktober worden alle films vertoond in bioscoop Camera voor de deelnemende teams en ander publiek. Zij beslissen welke film de publieksprijs wint. Een jury bestaande uit Nederlandse filmprofessionals kiest de 'Best of Utrecht' film. Deze inzending gaat door naar de internationale finale die elke herfst gehouden wordt in de VS.

De inschrijving voor het 48 Hour Film Project begint op 16 juli en kan via www.48hourfilm.nl. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. 

Het Nederlands Film Festival vindt plaats van 26 september tot en met 6 oktober 2007. Voor meer informatie en voor kaartverkoop (vanaf 12 september): www.filmfestival.nl

EINDE PERSBERICHT

Voor meer informatie:

Nederlands Film Festival	
Annick Smit, hoofd publiciteit			
T 030-2303800					 
F 030-2303801					
E publiciteit@filmfestival.nl			
W www.filmfestival.nl	

48 Hour Film Project
Richard Schut
T 06-51205153
E amsterdam@48hourfilm.com
Chris Parker
E chris@48hourfilm.com
		


______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).