V2_ on Sat, 3 Mar 2007 15:23:44 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] V2_ | Tangent_Brotherhood


TANGENT_BROTHERHOOD
presenteert The Lost Highway Expedition 2006

http://europelostandfound.net/


V2_Instituut voor de Instabiele Media Vrijdag 9 maart 2007 20.00â23.00 uur live REALMEDIA stream en IRC chat via www.v2.nl <http://v2.nl>


In augustus 2006 bracht The Lost Highway Expedition een internationale, uit allerlei disciplines afkomstige groep van zoân 200 kunstenaars, theoretici, journalisten, fotografen, architecten en andere culturele beroepsbeoefenaren samen voor een soms door toevalligheden bepaalde ontdekkingstocht over wat ooit â in de dagen van het socialistische Joegoslavià â bekend stond als de âSnelweg van Broederschap en Eenheidâ. Tijdens de tocht van 26 dagen over dit geopolitieke traject tussen de hoofdsteden van wat nu de Westelijke Balkan heet, werd er gezocht naar een toekomstige vorm van een cultureel-ruimtelijke praktijk, waarbij een positieve interpretatie van het begrip balkanisering het uitgangspunt vormde.


Tangent_Brotherhood presenteert de expeditie als een open source en doe-het-zelf samenwerkingsmodel in de vorm van een mobiel cultureel project onder collectief auteurschap. The Lost Highway Expedition werd opgezet door acht personen uit de School of Missing Studies en de Centrala Foundation for Future Cities. De ruggengraat van de expeditie werd gevormd door enkele van de meest geÃngageerde organisaties op het gebied van experimentele kunst, media en cultuur in Ljubljana, Zagreb, Novi Sad, Belgrado, Skopje, Pristina, Tirana, Podgorica, and Sarajevo, plus een grote groep actieve deelnemers. Deze organisaties worden al sinds de jaren 1990 gedreven door het uiteenvallen van institutionele organisaties in hun context en zijn daardoor â vaak onbedoeld â voorlopers geworden van alternatieve modellen voor culturele productie in hun regio.


Deelnemers:

Ana DÅokiÄ en Marc Neelen (Stealth.unlimited, Rotterdam/Belgrade) doen onderzoek en interventies in stad en stedelijke cultuur. Met Stealth ontwikkelen zij tools voor collectief auteurschap in stedelijke cultuur en stedelijke ruimte. Ze zijn mede-initiatiefnemer van The Lost Highway Expedition.

http://www.stealth.ultd.net/
http://www.schoolofmissingstudies.net/

Alenka GregoriÄ is artistiek leider van Galerie Åkuc, Ljubljana, SloveniÃ. Ze heeft talloze essays, recensies en artikelen geschreven voor diverse kunstbladen en van 2002 tot eind 2004 heeft ze vetslag gedaan van de hedendaagse kunstscene van het voormalige Joegoslavià voor het blad Balkanis. Met Galerie Åkuc vormde ze het startpodium van The Lost Highway Expeditie.

http://www.galerija.skuc-drustvo.si/


Yane Äalovski is medeoprichter en artistiek leider van Press to Exit Project Space in Skopje, MacedoniÃ, een organisatie die zich bezighoudt met onconventionele benaderingen van ideeÃn, projecten en samenwerkingsverbanden tussen kunstenaars en conservatoren uit Macedonià en het buitenland. Met Press to Exit was hij een van de dragende krachten achter The Lost Highway Expedition. Yane heeft kunst en architectuur gestuurd in de Verenigde Staten, Japan en Nederland.


http://www.presstoexit.org.mk/

Kristian LukiÄ is conservator digitale kunst en cultuur bij het Vojvodina Museum voor Hedendaagse Kunst in Novi Sad, ServiÃ. Als voormalig lid van het nieuwe-mediacentrum kuda.org, is hij een voorbeeld van de kruisbestuiving tussen de onafhankelijke cultuurscene en de weer opkomende institutionele cultuur in die regio. Hij is medeoprichter van het Instituut voor Flexibele Cultuur en Technologie â Napon (2006).

http://www.kuda.org/
http://www.napon.org/
http://www.msluns.org.yu/ <http://www.kuda.org/,http://www.napon.org/,http://www.msluns.org.yu/>


----------------------------------------------------------------------
Meer informatie: Remco Beeskow, V2_ Communicatie press@v2.nl.
Telefoon: 010-206 72 72. Bezoek tevens: www.v2.nl______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).