Jaap Stronks on Wed, 22 Nov 2006 14:31:00 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Debat: Cultuur in het nieuwe regeerakkoord


Hallo,

graag wijs ik u op onderstaand debat in LUX.

Met vriendelijke groet,

Jaap Stronks
Programmamaker Debat
LUX Nijmegen
jstronks@lux-nijmegen.nl
www.lux-nijmegen.nl


LUX-debat: Cultuur in het Nieuwe Regeerakkoord

Woensdag 29 november
Met onder anderen Arno Brok, Hans Esmeijer en Shervin Nekuee

Een nieuwe tweede kamer, een coalitie in de steigers, ruimte voor nieuwe ideeën. Wat zijn de visies voor de aan te treden regering als het gaat om cultuurbeleid? Hoe zou de cultuurpolitieke agenda voor de komende vier jaar er uit moeten zien? Moet iedere provincie beschikken over een eigen volwassen productieklimaat? Cultureel ondernemerschap als leidraad voor de hele culturele sector? De canon als bepalende factor in programmering en educatie of staat culturele diversiteit voorop?
Scherpe denkers bepalen overeenkomsten en onoverbrugbare verschillen tussen de verschillende cultuurpolitieke stromingen in Nederland. Aan het eind van de avond moet dat leiden tot het volgende: De contouren van een nieuwe cultuurparagraaf in het regeerakkoord én de coalitie die daar bij past.
Bijdragen komen van René Boomkens (filosoof, lid Raad voor Cultuur), Ing Yoe Tan (PvdA-fractie Eerste Kamer), Arno Brok (burgemeester van Sneek), Hans Esmeijer (gedeputeerde cultuur voor de provincie Gelderland), Cas Smithuijsen (directeur Boekmanstichting) en Shervin Nekuee (journalist en publicist).
Gespreksleider is Maarten Asscher (voormalig directeur kunsten OCW).
Aanvang 20 00 uur / entree gratis / LUX / Mariënburg 38-39 / Nijmegen
Dit is het eerste in een reeks debatten die de Raad voor Cultuur de komende jaren organiseert in samenwerking met diverse debatcentra verspreid over Nederland.
Gratis toegangskaarten zijn verkrijgbaar bij de kassa van LUX. Om te reserveren kunt u bellen met 0900-LUXINFO (0900-5894636).

______________________________________________________ * Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet * toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een * open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek. * Meer info, archief & anderstalige edities: * http://www.nettime.org/. * Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).