V2_ on Wed, 22 Nov 2006 09:30:19 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] V2_ TANGENT_CONSPIRACY


*V2_ presenteert TANGENT_CONSPIRACY *

Vrijdag 1 december, 2006, 20.00 uur

*www.v2.nl *

Live stream & IRC chat: irc.v2.nl/#tangents.

Binnen de Tangent_Event reeks presenteert V2_ TANGENT_CONSPIRACY.

Lang voordat in een heimelijke samenwerking tussen het militair apparaat en universiteiten in de jaren 1960 het ARPANET werd opgezet, werden wereldomvattende gebeurtenissen ook al aangewakkerd door de speculatieve werking van complottheorieën. Het internet en z’n groeiende variant Web 2.0 zijn ontstegen aan hun functie van pure informatie-uitwisseling en redundantie en zijn uitgegroeid tot realtime platforms voor het opzetten van verhalen. Door alle vormen van populaire verzinsels te voeden en te versterken, creëert het net tegenwoordig z’n eigen postmoderne mythologieën rond wereldheerschappij, de macht van het bedrijfsleven en door de overheid opgewekt angstfetisjisme. Als het net al niet zelf een samenzweerderige concept is dat is gericht op het wereldwijd beheersen en beïnvloeden van intellectuele expressie, dan, zo gaat het gerucht, speelt het toch wel een sleutelrol in het suggereren dat een dergelijk complot bestaat. Is het internet inmiddels een zichzelf bewijzende voorspelling geworden van z’n eigen destructieve speculaties?


V2_ en de afdeling Media Design van het Piet Zwart Instituut nodigen u uit om samen met Florian Cramer, Claudia Borges, Hans Bernhard en Alessandro Ludovico een avond te vullen met internetcomplotten, gebaseerd op ruwe speculaties, troebele gissingen en duivelse webbots.Alessandro Ludovico, hoofdredacteur van Neural, internationaal magazine voor hackers, media-kunst en electronische muziek, heeft een groot deel van zijn leven als hacktivist culturele activiteiten elektronisch afgeluisterd.
http://neural.it/Florian Cramer, Media Design afdelings-directeur van Piet Zwart Institute, moedigd hacker-
benaderingen aan met betrekking tot informatieontwerp en onderzoekt het subliminale effect van obsceniteit op de menselijke mening.
http://pzwart.wdka.hro.nl/mdma/programme/*Hans Bernhard*, is een belangrijke in St. Moritz gevestigde exponent van UBERMORGEN.COM wiens ware waanzin eerst opdook toen hij de Internet-ondergrondse etoy cultus opstartte. Hij is momenteel in probleem met de Europese geheime diensten met GWEI (Google Will Eat Itself), de Generator en Amazonië Noir van het Bevel.
http://www.ubermorgen.com"http://www.ubermorgen.com*TANGENT_CONSPIRACY* besteed tevens aandacht aan *sisterO* en *The Algorithmic Oracle *dat u plaatst in de verzamelleiding van tijd met hun *Media Divination 2.0.* Neemt u een beeld of een artikel mee dat van persoonlijk belang is indien u bereid bent uw geboortedatum te onthullen.


*Andrea Fiore* (The Algorithmic Oracle) en Nancy Mauro-Flude (sisterO) werken momenteel aan hun Master’s bij de richting Media Design van Piet Zwart Institute.
http://pzwart2.wdka.hro.nl/~afiore <http://pzwart2.wdka.hro.nl/%7Eafiore>"http://pzwart2.wdka.hro.nl/~afiore <http://pzwart2.wdka.hro.nl/%7Eafiore>


http://sistero.sysx.org"http://sistero.sysx.org/
*
TANGENT_CONSPIRACY wordt live gesteamed via www.v2.nl. *
Wij verwelkomen en moedigen iedereen die niet aanwezig kan zijn aan om online deel te nemen aan V2_’s IRC kanaal: irc.v2.nl/#tangents. During the event we will be introducing V2_’s nieuwe chat bot, de onverbeterlijke en grappige CyB!


*Toegang gratis met een genetische afdruk!*

______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).