Josephine Bosma on Thu, 23 Feb 2006 16:30:15 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] fwd: chocola


[let vooral ook even op de disclaimer... ik kan er niet echt chocola van maken waarom zoiets onder de mails van deze politieke partij staat. Zal wel standaard onder elke email uit de Stopera staan? Ik heb voor de zekerheid de telefoonnummers van de partij maar even weggelaten. JB] Minder politie, meer chocola!Amsterdam Anders/ De Groenen deelt aanstaande zaterdagnacht chocola uit aan het uitgaand publiek. Ervaringen in Groot-Brittannië wijzen uit dat chocola agressie vermindert. Lijsttrekker Jupijn Haffmans: ‘Een veel betere oplossing dus dan de dreiging van ME-busjes op de uitgaanspleinen, die negativiteit juist oproepen’.Het is Amsterdam Anders/ De Groenen een doorn in het oog dat Amsterdam steeds vaker grijpt naar repressieve maatregelen voor veiligheid. Het is heel gewoon geworden dat je langs ME-busjes moet als je een leuk avondje gaat stappen. Dat roept eerder agressieve reacties op. Haffmans: Wij zien meer in ruimere openingstijden, zodat niet iedereen op hetzelfde moment buiten staat. En discriminatie van allochtone jongeren tegengaan, zodat de sfeer niet opgefokt raakt.’Als symbool voor positiviteit deelt Amsterdam Anders/ De Groenen komende zaterdagnacht chocola uit aan de stappers. Er zijn echter ook concrete aanwijzingen dat het uitdelen van chocola overlast in het uitgaansleven vermindert. De Dorset Police in Bournemouth (Groot-Brittannië) deelde al eerder in samenwerking met de uitgaansgelegenheden chocola uit. De gelukmakende stoffen in chocola gaan de negatieve effecten van overmatig alcoholgebruik tegen. Daarbij veroorzaakt het preventieve gebaar op zichzelf al een positieve stemming bij de kroeg- en clubverlaters: het tegenovergestelde effect van de confrontatie met politie en ME. Het alcoholgerelateerde geweld in de uitgaanswijk van Bournemouth nam met de helft af!

Wanneer     nacht van zaterdag 25 op zondag 26 februari, vanaf 3.00 uur

Waar        LeidsepleinVoor meer informatie:


- voor informatie over de ervaringen in Groot-Brittannië: http://www.dorsetpolice.org/news/display.shtml?id=1089274825


Disclaimer
De informatie verzonden in dit e-mail bericht is uitsluitend bestemd voor de geadresseerde. Gebruik van deze informatie door anderen dan de geadresseerde is verboden. Indien u dit bericht ten onrechte ontvangt, wordt u verzocht de inhoud niet te gebruiken maar de afzender direct te informeren door het bericht te retourneren en het daarna te verwijderen. Openbaarmaking, vermenigvuldiging, verspreiding en/of verstrekking van de in de e-mail ontvangen informatie aan derden is niet toegestaan. De gemeente Amsterdam staat niet in voor de juiste overbrenging van een verzonden e-mail, noch voor de tijdige ontvangst daarvan.
Externe e-mail wordt door de gemeente Amsterdam niet gebruikt voor het aangaan van verplichtingen.


The information contained in this communication is confidential and may be legally privileged. It is intended solely for the use of the individual or the entity to whom it is addressed and the others authorised to receive it. If you are not the intended recipient, you are hereby notified that any disclosure, copying, distribution or taking any action in reliance of the contents of this information is strictly prohibited and may be unlawful. The City of Amsterdam is neither liable for the proper and complete transmission of the information contained in this communication nor for any delay in its receipt.
Any e-mail messages from the City of Amsterdam are given in good faith but shall not be binding nor shall they construe any obligation.
______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).