Roovers, Daan on Wed, 15 Feb 2006 12:16:07 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Spinozalens voor ethica Dickenson     Spinozalens voor ethica Dickenson 

     AMSTERDAM (ANP) - De Engels-Amerikaanse ethica Donna Dickenson krijgt dit jaar de Spinozalens, een tweejaarlijkse internationale prijs voor denkers over ethiek en samenleving. Dat heeft de Stichting Internationale Spinozaprijs dinsdag laten weten. Aan de prijs is 25.000 euro en een sculptuur verbonden. 

     Dickenson is hoogleraar medische ethiek en geesteswetenschappen aan het Birbeck College van de Universiteit van Londen. De jury van de Spinozalens prijst haar ,,vernieuwende bijdragen aan de kritische reflectie op de grote normatieve kwesties van deze tijd''. Dickenson mengt zich vooral in het internationale debat over medisch-ethische en gezondheidsrechtelijke kwesties. 

     De Spinozalens, niet te verwarren met de Spinozapremie, de hoogste Nederlandse onderscheiding voor wetenschap, is genoemd naar de Nederlandse filosoof Baruch Spinoza (1632-1677). Eerdere winnaars waren de Franse filosoof Tzvetan Todorov, de Israëlische denker Avishai Margalit en de Amerikaans-Palestijnse literatuurwetenschapper Edward Said. 

     Dickenson krijgt de prijs 28 april in Amsterdam uitgereikt

______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).