Arjan - STRP FESTIVAL on Mon, 13 Feb 2006 10:27:30 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] STRP Festival uitgebreid; o.a. Peter Greenaway


 

STRP FESTIVAL - 24/25/26 MAART 2006 - STRIJP-S - EINDHOVEN

 

Peter Greenaway aan STRP Festival toegevoegd

 

Aan de enorme lijst artiesten die op de eerste editie van het STRP festival aantreden, lijkt geen einde te komen. De organisatie maakt met veel genoegen bekend dat onder andere de fameuze Britse filmmaker Peter Greenaway en de wereldwijd gerespecteerde Eindhovense lichtarchitect Har Hollands aan het festival zijn toegevoegd. 

Greenaway, bekend van cultklassiekers als 'The Pillow Book', 'The Cook, the Thief, his Wife and her Lover, 'Prospero's books' en de 'Tulse Luper Suitcases', komt samen met DJ Radar naar het STRP Festival met zijn nieuwste VJ-project 'Tulse Luper'. Greenaway debuteerde vorig jaar met deze show in Club 11 te Amsterdam en zette in één klap de standaard voor de internationale VJ-scene. 

Har Hollands reist de hele wereld rond om allerlei imposante bouwwerken op bijzondere wijze uit te lichten. Zo werden onder andere de Spinx en de Piramides in Egypte door hem voorzien van een prachtig lichtbad. In het kader van het STRP Festival gaat hij aan de slag met het Klokgebouw op Strijp-S, de locatie van het festival.

Ook zijn de live acts Solid Decay en Hrvatski aan het muzikale programma toegevoegd en is het onderdeel Visuals uitgebreid met Visual Music clips van NoTV en met Videoboxing, een Live Cinema performance van SXNDRX. Het programma-onderdeel Interactive Art is eveneens uitgebreid met 3D-Quoter, een project van Paul Klotz.

 

Meer info; www.strp.nl

Vriendelijke groet,

Arjan van de Water 

Stichting STRP

Tel: +31 40 2367228 / Fax: +31 40 2377676 / GSM: +31 6 28 33 76 21

 

 

______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).