Suzanne Hogendoorn on Tue, 7 Feb 2006 15:50:24 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: [Nettime-nl] De geschiedenis van een conflict, 15 cartoons of 12 cartoons?


Het gaat in dit geval ook om misbruik van vrijheid van meningsuiting.

Ik heb vrijheid van meningsuiting erg hoog in het vandaal, maar er zitten nuance verschillen in de vorm en het gebruik van vrijheid van meningsuiting.

(dit wat de overdreven reactie uit islam landen niet goedpraat maar ik snap hun verontwaardiging wel)

vandaag stond er in de volkskrant (voorpagina) een stuk over de Deense krant.
Het is allang duidelijk dat de desbetreffende krant zeer rechtse sympathieën heeft. Nu blijkt ook dat ze drie jaar geleden spotprent rondom Jezus hebben afgewezen want dat zou het geloofsgevoel van christen kunnen aantasten en ze zouden er mensen mee kunnen kwetsen. Waarom hebben ze deze dan wel toegelaten is was hier niet hetzelfde probleem aan de hand. Dit heet meten met twee maatstaven. Hier wordt vrijheid van meningsuiting misbruikt en gebruikt om te polariseren.


Wat ik al boven aangaf, het gaat te ver om ambassades in de brand te steken en te moorden.
Dit zou veroordeeld moeten worden maar de houding van de krant en hun misbruik van vrijheid van meningsuiting om te polariseren is ook verwerpelijk.


en als je zegt voor wie kies je dan voor bescherming van de islam of bescherming van de vrouw.
Dingen liggen vaak gecompliceerder. Door bijvoorbeeld de Burka uit het straatbeeld te weren (idee van verdonk) help je helaas deze vrouwen niet maar benadeel je ze. Door zo'n regel mogen deze vrouwen helemaal niet meer naar buiten van hun man, zullen ze nog meer vervreemde van de samenleving en elk contact met de buiten wereld verliezen. We moeten naar andere manieren kijken om deze vrouwen te helpen en hoe ze weerbaar te maken. Maar de simplistisch maatregelen die nu genomen worden is een duidelijk voorbeeld van symptoom bestrijding en niet de oorzaak aanpakken.


met groet
suzanne

Op 6-feb-06 om 16:52 heeft Christine het volgende geschreven:


Voor mij is vrijheid van meningsuiting een teken van beschaving, en al deze commotie in de islamitische wereld een teken van gebrek aan beschaving.

dagdag
Christine


At 04:35 PM 2/6/2006, Jos Horikx wrote:
Ter informatie,

O.a. deze link:
http://www.americanthinker.com/comments.php?comments_id=434
is te lezen dat de onrust in de islamitische wereld veroorzaakt is
door een dossier met 15 cartoons, de twaalf bekende en drie uitzonder-
lijk beledigende tekeningen welke laatste echter noch in het (Deense)
"Jyllands Posten" noch elders zijn afgedrukt.  en waarvan de herkomst
oncontroleerbaar blijkt, zelfs na aandringen op meer informatie.______________________________________________________ * Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet * toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een * open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek. * Meer info, archief & anderstalige edities: * http://www.nettime.org/. * Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).

______________________________________________________ * Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet * toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een * open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek. * Meer info, archief & anderstalige edities: * http://www.nettime.org/. * Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).