Stefan Kosters on Wed, 23 Nov 2005 09:16:54 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] aankoniging Mediamatic workshop


Mediamatic workshop
INTERACTIVE FILM LAB @ IMPAKT UTRECHT
7 | 8 | 9 | 10 | 11 December 2005
Lokatie: Impakt gebouw, Oudenoord 275, Utrecht

Gedurende het komende Impakt Festival dat plaatsvindt van 7 t/m 11 december zal Utrecht wederom worden bedolven onder liefhebbers van audiovisuele media. Een mooie gelegenheid voor progressieve mediamakers om zich te verwikkelen in nieuwe manieren om te interacteren met hun publiek. Daarom organiseert Mediamatic in samenwerking met Impakt en de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht het Interactive Media Lab: een 5-daagse workshop waarin 16 film-, tv-, radio-, en nieuwe media producenten uit heel Europa zich gaan bezighouden met het maken van een on-/offline interactieve film, gebruik makend van het immer evoluerende Korsakow systeem in combinatie met hun eigen filmmateriaal.

Op de eerste dag zal er een selectie van interessante interactieve filmprojecten worden getoond. De daaropvolgende dagen gaan de deelnemers aan de slag met hun eigen project. Met het Korsakow systeem, een robuuste maar gebruiksvriendelijke editing tool, ontwikkelt u cross media content voor uw interactieve film. Ervaren trainers zullen u de nodige technische en theoretische begeleiding geven gedurende het ontwikkeltraject. We nodigen u uit om een inhoudelijke verkenning van het thema ?lokale waarheden? te maken: Omdat economische en politieke processen steeds moeilijker in een globale context zijn te bezien, en de media tegelijkertijd steeds persoonlijker en intiemer worden, wordt de tendens naar lokale waarheid en authenticiteit langzamerhand zichtbaar. Tijdens de laatste dag zal een deel van de workshop projecten aan het Impakt publiek gepresenteerd worden.

De kosten voor deelname bedragen ? 200 voor mensen uit de nieuwe EU lidstaten en ? 350 voor mensen uit de overige lidstaten. Hierbij zijn lunches, computerfaciliteiten en technische begeleiding inbegrepen. Er is de mogelijkheid om een speciale beurs aan te vragen. Deelnemers dienen reeds ervaring te hebben met de produktie van films en/of nieuwe media.

Voor meer informatie zie www.mediamatic.net/workshops. Vragen kunt u mailen naar workshops@mediamatic.nl, of bel Klaas Kuitenbrouwer: 020 6389901. U kunt zich online registreren op www.mediamatic.net/workshopregistration.

(Deze workshop wordt mogelijk gemaakt met de steun van het MEDIA PLUS PROGRAMME van de Europese Gemeenschap)

Stefan Kosters
Assistant Coordinator Workshops

MEDIAMATIC
[T] +31 (0) 20 638 99 01
[F] +31 (0) 20 638 79 69
[W] www.mediamatic.net

Visiting address:
Post CS building
5th floor south
Oosterdokskade 5
1011 AD  Amsterdam

Mail address:
P.O. Box 17490
1001 JL  Amsterdam
The Netherlands
______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).