Jorinde Seijdel on Sun, 20 Nov 2005 14:42:54 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Uitnodiging presentatie OPEN 9 Geluid en lezing 'Sonische stedelijkheid', Studio Popcorn
Uitnodiging voor de presentatie van Open 9 en de lezing van Studio Popcorn over geluid in Mediamatics’ Food Facility*

Donderdag 24 november om 17.00 uur aanstaande wordt nr. 9 van Open, cahier over kunst en het publieke domein gepresenteerd. In Open 9 stellen internationaal georiënteerde auteurs en kunstenaars, zoals Jonathan Sterne, Siebe Thissen, Ulrich Loock, Dirk van Weelden, Mark Bain en kunstenaarscollectief LIGNA vragen bij de rol en werking van geluid in de publieke ruimte. Wat is de potentie van geluid als esthetisch, betekenisgevend of communicatief element in relatie tot sociale of ruimtelijke omgevingen? Kan akoestisch design een tactisch middel zijn in het ontwerpen van veiligheid in de openbare ruimte? Verandert mobiele telefonie de beleving van ruimte? Wat is de betekenis van het huidige medium radio in relatie tot de ervaring van openbaarheid?

In Open 9 is een mp3 disk bijgesloten waarop bijdragen staan van o.a. Moniek Toebosch, Hans Ulrich Obrist, Mark Bain, James Beckett, LIGNA en een compilatie van Radiodays, een project van het tiende Curational Training Programma van De Appel in Amsterdam.

Ter gelegenheid van deze presentatie spreken architect Alex de Jong en jurist/filosoof Marc Schuilenburg van Studio Popcorn over de effecten van geluid op stedelijke processen in de overtuiging dat de vorm van de stad evenzeer wordt bepaald door maatschappelijke activiteiten, zoals urban culture, popmuziek en media. De lezing ‘Sonische Stedelijkheid’ is een bewerking van het artikel ‘De audio- hallucinaire sferen van de stad’, opgenomen in Open9, en zal worden begeleid door beeld en geluid.

Voorafgaand en aansluitend een geluidswerk van Mark Bain, getiteld StartEndTime (2003). StartEndTime is een geluidsregistratie van seismologische golven opgevangen op 11 september 2001 in de omgeving van New York.

U bent van harte uitgenodigd!

De lezing wordt georganiseerd door Open i.s.m. SKOR.

Open, cahier over kunst en het publieke domein, verschijnt twee keer per jaar, in een Nederlandse en Engelse editie en is een uitgave van NAi Uitgevers i.s.m. SKOR.

www.skor.nl; www.naipublishers.nl

* Food Facility is een prototype restaurant naar een concept van Marti Guixé, de Catalaanse ex-designer bekend van immateriële ontwerpen. In Food Facility is de centrale keuken vervangen door verschillende keukens van nabij gelegen take-away restaurants. Food Facility zorgt voor uw bestelling, bezorging en de juiste ambiance.

Locatie : Food Facility | Post CS gebouw | Mediamatic begane grond | Oosterdokskade 5 | Amsterdam

Datum : donderdag 24 november

Aanvang : 17.00 uur

Toegang : gratis! Reserveren : T 020 6722525 (ten zeerste aanbevolen)

Informatie voor de pers : Recensie-exemplaren zijn aan te vragen bij :

Anneloes van der Leun | SKOR | T 020 6722525 | avdl@skor.nl

Routebeschrijving : Het beste komt u met het openbaar vervoer naar Amsterdam Centraal Station. Post CS is naast het station, 7 minuten lopen via een loopsteiger langs het Oosterdokseiland.

Parkeren voor de deur is niet mogelijk. U kunt parkeren in de parkeergarage aan de Piet Heinkade (Parking Passengers Terminal Amsterdam), aan de achterzijde van het station.


______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).