Josephine Bosma on Fri, 21 Oct 2005 12:10:10 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] zaterdag laatste dag Jodi@Montevideo


Voor wie nog niet zijn wezen kijken en voor wie in de eerste dagen van deze expositie zijn wezen kijken: De expositie van de kunstenaars Jodi bij het Nederlands Instituut voor Mediakunst, beter bekend als Montevideo, beleeft zaterdag zijn laatste dag. De expositie is in de loop der weken een paar keer aangepast. De opvallendste veranderingen zijn de opstelling van de Max Payne Cheats Only Gallery en de cdroms. Verder is door de hele tentoonstelling een soort spel met de ruimte en apparatuur, zelfs met de titelbordjes van werken, aangegaan.

Het werk 'Max Payne Cheats Only Gallery' heeft vooral aan kracht gewonnen en haalt de toeschouwer nu vrij letterlijk in het spel van Jodi, door de toeschouwers achter het tentoonstellingsdecor te laten verdwijnen. Verder is in een deel van de tentoonstelling de apparatuur en bedrading van de apparatuur duidelijker onderdeel van het werk geworden. Ik ben benieuwd wat gebeuren zou als Jodi nog langer aan deze tentoonstelling kon sleutelen. Het lijkt alsof ze zich in de loop der weken de ruimte steeds meer eigen hebben gemaakt, maar het voelt nog niet helemaal af. Toch een aanrader....


* ______________________________________________________ * Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet * toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een * open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek. * Meer info, archief & anderstalige edities: * http://www.nettime.org/. * Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).