matthew fuller on Mon, 10 Oct 2005 09:05:15 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] design documents, donderdag


Design Documents
(symposium)
datum: 13 oktober 2005, 10:00-17:00 uur
plaats: V2_, Eendrachtsstraat 10, Rotterdam
toegang: 10 euro (korting: 5 euro, docenten en studenten PZI/WdKA/HRO: gratis toegang)
reserveren: aangeraden. t: (010) 206 72 72 / e: gaby AT v2.nl
taal: engels
Design Documents: het in kaart brengen van communicatie in interdisciplinair en anti-disciplinair werk in media, software en samenleving__


McKenzie Wark
Victoria Donkersloot
Dennis Kaspori / Jeanne van Heeswijk
Nina Wakeford
Kristina Andersen


Hoe communiceren interdisciplinaire teams in media-ontwerp en elektronische kunst? Als ze inderdaad goed communiceren, welke methoden gebruiken kunstenaars, ontwerpers, programmeurs, technici - en de mensen met wie zij werken, zoals eindgebruikers - om over hun ideeën te praten en problemen helder te krijgen, en hoe komen ze tot resultaten die hun werk beter maken?


Hoe kan bijvoorbeeld het groeiend terrein van de sociale software een sociaal netwerk helpen een instructie op te stellen? Hoe maakt media-ontwerp zelf hulpmiddelen en materiaal voor dergelijk werk? Zijn er nu nieuwe kansen voor het creëren van design-documenten vanuit genetwerkte, digitale media? Bieden de culturen van open en verspreide creativiteit en productie die we kennen van Free Software en andere gebieden ons uitzicht op andere vormen van samenwerking?

Centraal in het thema van het symposium staat het bespreken van grensgevallen binnen projecten, apparaten, documenten, schetsen, plannen, instructies, modellen, prototypes, dummy's, ervaringsverslagen, enzovoort. Onder de loep: het onderzoeken van bestaande design-documenten; het maken van typologieën; vocabulaires, projecteigen taalgebruik; grensgevallen en gedeelde objecten zoals tekeningen, schema's; gecodeerd commentaar; werkverdeling; het ontwerpen van speculatief onderzoek; het in kaart brengen van interacties; het afzetten tegen of gebruiken maken van meervoudige economieën in termen van tijd en hulpbronnen.Bios en links

Kristina Andersen werkt met sensors en sensualiteit, met performers en circuit hacking.
http://www.lockergirl.com/_http://www.tinything.com/ __Victoria Donkerslootis media-ontwerper in Rotterdam. Recentelijk heeft ze de interface ontworpen voor de culturele filesharing applicatie Apnaopus.
http://apnaopus.var.cc/


Nina Wakefordis directeur van INCITE bij het Department of Sociology, University of Surrey. Zij en haar collega's bij INCITE zijn geïnteresseerd in hoe samenwerking kan worden bewerkstelligd tussen etnografen en mensen uit andere vakgebieden, zoals techniek en informatica.
http://incite.surrey.ac.uk/ __McKenzie Wark is Professor of Cultural and Media Studies aan het Lang College, New School University. Hij heeft meerdere boeken gepubliceerd; de laatste twee waren Dispositions en A Hacker Manifesto._http://www.ludiccrew.org/__Dennis Kaspori / Jeanne van Heeswijkwerken samen aan een uniek project in ruimtelijke en sociale planning: Face Your World. Met geavanceerde, speciaal ontworpen software kunnen kinderen meedoen in een serieus proces van ruimtelijksociale besluitvorming. Onlangs was Face Your World betrokken bij een project van een halfjaar om een park te ontwerpen bij de Sloterplas in Amsterdam.
http://www.faceyourworld.net/_http://www.themaze.org/


Dit programma wordt georganiseerd door:

Media Design Research, Piet Zwart Institute, Willem de Kooning Academy Hogeschool Rotterdam_
http:// www.pzwart.wdka.hro.nl/
http://www.wdka.hro.nl
en V2_, Instituut voor Instabiele Media_http://www.v2.nl/
en vormt een bijdrage aan het MultimediaN research network._http://www.multimedian.nl/
______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).