Hester Ezra on Tue, 27 Apr 2004 08:44:13 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Gezocht: Digitale Pioniers binnen het thema Je eigen omroep


Beste Nettime lezers,

 

Graag vraag ik je aandacht voor het volgende. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Digitale Pioniers is een laagdrempelige stimuleringsregeling voor innovatie op het internet, waar kleinschalige maatschappelijke organisaties gebruik van kunnen maken. Vaak lopen zij tegen een muur van regels of voorwaarden aan, waardoor goede nieuwe ideeŽn die een toegevoegde waarde op het internet bieden, niet van de grond komen. Digitale Pioniers steunt sinds een jaar dit soort initiatieven met een financiŽle bijdrage van maximaal EUR 25.000 per project en indien nodig inhoudelijk of organisatorisch advies. 

 

Het thema van deze ronde is Je eigen omroep. Om ervoor te zorgen dat de regeling zoveel mogelijk verschillende mensen en organisaties bereikt, wil ik je vragen deze oproep te verspreiden. Bijgaand tref je een tekst aan met meer informatie. Voor uitgebreide informatie kun je terecht op onze website  <http://www.digitalepioniers.nl/> www.digitalepioniers.nl. Voor meer informatie over Nederland Kennisland kun je terecht op  <http://www.kennisland.nl/> www.kennisland.nl. 

 

Alvast bedankt!

 

Met vriendelijke groet, 

 

Hester Ezra

Nederland Kennisland

 

 

 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gezocht: Digitale Pioniers binnen het thema Je eigen omroep

Deze ronde van de Digitale Pioniers zijn we op zoek naar  naar kleinschalige initiatieven die het media- en omroeplandschap verrijken.

Micromedia (radio/TV/Internet) worden qua productie en distributie steeds haalbaarder voor kleinschalige organisaties. In principe kan elk individu met een camera zijn eigen omroep op internet starten. Het RMO-rapport Medialogica <http://www.adviesorgaan-rmo.nl/advies/advies.php?type=uit&id=40>  stelde vorig jaar nog dat tegenwoordig "een one-man-band prima in staat is om een nieuwsproductie te maken. Zeker nu de helft van de Nederlandse huishoudens over een breedband internet verbinding beschikt.

Initiatieven zoals  <http://www.kijkradio.nl/> www.kijkradio.nl tonen aan dat er veel potentie in nieuwe vormen van internet media producties zitten. Nieuwe vormen van interactie en crossmedia producties zijn te zien in Jong Zuid <http://www.jongzuid.nl/> . Een fotodramaserie, exclusief te zien via internet, MSN Messenger, SMS en MMS. Narrowcasting initiatieven zoals Fabchannel <http://www.fabchannel.com/> , waar fans van over de hele wereld hun favoriete band via internet kunnen volgen, bieden legio mogelijkheden. Dat geldt ook voor de  <http://www.outloud.salto.nl/asp/entree.asp> Outloud applicatie van televisiezender Salto, die het mogelijk maakt om je eigen videoclips op televisie te vertonen.

Naast het thema is het ook mogelijk een aanvraag in te dienen onder de doorlopende programmalijnen. Dit zijn Beeld & Geluid, Debat en Mobiliteit. Meer informatie vind je op www.digitalepioniers.nl Een projectaanvraag moet binnen ťťn van de drie categorieŽn vallen of bij het thema passen. Beiden kan natuurlijk ook.

Digitale Pioniers richt zich op internetinitiatieven van kleinschalige (non-profit/vrijwilligers) organisaties. Zij hebben vaak innovatieve ideeŽn. Tegelijkertijd hebben zij maar weinig middelen om tot uitvoering daarvan te komen. Met de Stimuleringsregeling helpen we hen financieel in organisatorisch deze ideeŽn te realiseren. Je kunt voorstellen indienen tot en met 20 mei 2004. Er is deze ronde  150.000 euro beschikbaar voor zo'n 10 projecten. 

 

Noot redactie

------------------------------------

Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met Hester Ezra op hezra@kennisland.nl of 020 7720120

 

 

______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).