H S on Tue, 13 Apr 2004 08:11:04 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] RE debat 'kenniseconomie heeft cultuur nodig'?


hallo Nettime,

maakt iemand een verslag van deze avond voor Nettime?
 

Debat 'Kenniseconomie heeft cultuur nodig' 
13 april 2004, 19.30-21.30 uur

De Balie, Kleine-Gartmanplantsoen 10, Amsterdam

 

 

Virtueel Platform en Nederland Kennisland* organiseren een debat met Staatssecretaris Mw. Medy van der Laan, en o.a. Marleen Stikker (Waag Society), Joeri van den Steenhoven ( Nederland Kennisland), Eric Kluitenberg (De Balie), Anne Nigten (V2_), Bruno Felix (Submarine), onder leiding van Bert Mulder (InformatieWerkPlaats).

 

Wil Nederland tot de top van de Europese 'kennislanden' behoren,  dan moeten er beleidsvoornemens worden geformuleerd die het kennisklimaat in Nederland over de gehele linie versterken.  ICT is een van de sectoren met een groot innovatie potentieel, maar ook hier blijven kansen liggen. Kan de cultuursector hier oplossingen bieden? De staatssecretaris voor Cultuur van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap zal in debat gaan met culturele ontwikkelaars op het gebied van ICT. 

 

Stelling van het debat:

In de creatieve industrie is een praktijk ontstaan waarbij innovatief gebruik van technologie leidt tot bijzondere toepassingen voor onderwijs, sociaal, economisch en cultureel gebruik. Het huidige beleid houdt te weinig rekening met deze bron van culturele en maatschappelijke innovatie. Het onderkent onvoldoende het aanwezige potentieel in Nederland en de internationale reputatie op het gebied van het ontwerp van nieuwe media en technologische toepassingen. Het is van groot belang dat de overheid erkent dat deze creatieve industrie een drijvende factor is in het vormgeven van Nederland als kennisland en de daarbij behorende industriŽle, commerciŽle en culturele ontwikkeling. Zonder deze creative industries gaat het innovatieklimaat van Nederland verloren. 

 

 

*Het Virtueel Platform is een door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen gesubsideerde bureau voor het stimuleren van kennis en ontwikkeling op het gebied van nieuwe media en cultuur. 

www.virtueelplatform.nl 

 

**Nederland Kennisland heeft als doel om Nederland te ontwikkelen tot een sleutelregio in de internationale kenniseconomie, op een manier die economisch en sociaal meerwaarde creŽert. 

www.kennisland.nl

 

 

Toegang gratis, reserveren wordt aangeraden, De Balie tel. 020-55 35 100 

Kaarten uiterlijk een drie kwartier voor aanvang ophalen bij de kassa van De Balie.

 

Voor meer informatie: 

Cathy Brickwood, Virtueel Platform, 020-6273758

 

 

Het debat is ook live te volgen op www.centraalstation.net en www.debalie.nl/live
______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).