Hoogt4 on Fri, 29 Aug 2003 08:14:32 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Hoogt4 Mailing


Hoogt4 6x6: 6 kunstenaars, 6 locaties.
6x6/3 MICHAL BUTINK
Opening: zaterdag 6 september, 17.00u Filmtheater \'t Hoogt, Utrecht.
Avondprogramma: vrijdag 26 september, 23.00u Theater Kikker.
Meer informatie: www.hoogt4.nl, hoogt4@hoogt.nl, 030 2312216.

6x6/3 MICHAL BUTINK
Videokunstenaar Michal Butink verwondert zich over de bewegingen die mensen op straat maken. Nietsvermoedende mensen spelen de hoofdrol. Hun natuurlijke bewegingen door de stad worden opgeblazen tot groot formaat waardoor de gefilmde personen een object van studie en fascinatie worden. Haar werkwijze wordt ook wel omschreven als \'bewegende fotografie\'. Door vertraging, loops en stills lijken de bewegingen een choreografie in de openbare ruimte. Zonder te ensceneren of digitaal te manipuleren, maar door de isolatie van het kader, de lichtval of de locatie, komen de beelden geabstraheerd en onwerkelijk over. in de stills en video\'s die Butink speciaal voor Hoogt4 maakte, is nog een extra laag aanwezig. Door spiegelingen ontstaat een vervreemdende werking en gaat Butink een spel aan met de werkelijkheid.
Tot en met 20 oktober is op de verschillende 6x6 locaties werk van Michal Butink te zien. Michal Butink zal op vrijdag 26 september optreden als VJ in een door haar samengesteld avondprogramma met verschillende VJs, DJs en een band in Theater Kikker. Dit avondprogramma wordt mede mogelijk gemaakt door het Nederlands Film Festival. Ook is tijdens Time Out, de opening van het culturele seizoen op 6 september in de Stadsschouwburg Utrecht, in caf Zindering Butinks videowerk Damrak te zien.
6x6/3 is een programmaonderdeel van het Nederlands Film Festival.

AVONDPROGRAMMA
Vrijdag 26 augustus, 23.00u Theater Kikker
Michal Butink presenteert: een audiovisueel programma waarbij Butink zelf optreedt als vj met een door haar uitgenodigde band, djs en vjs.
VJs : Michal Butink // Maartje Fliervoet & Margit Lukcs
DJs o.a.: All Out K // Nuno dos Santos
Band: Nevada Drive
Hoogt4 i.s.m. het Nederlands Film Festival (www.filmfestival.nl)
Meer info: www.hoogt4.nl. Zie ook: www.michalbutink.com

CINEMATIEK
Op 9 september organiseert Lazy Marie i.s.m. Hoogt4 de eerste Cinematiek, 21.45u Filmtheater \'t Hoogt.
Cinematiek toont recent tot stand gekomen film- en videokunst van (hoofdzakelijk) jonge Nederlandse kunstenaars en filmmakers. In Cinematiek 1 wordt werk vertoond van Michal Butink, Persijn Broersen & Margit Lukcs, Mattie van der Worm, Vera Stiphout, Guido van der Werve, Paul Wolterink en Janneke Kpfer. naast Nederlands werk wordt er ook werk vertoond van Paul Horn en Harald Hund (Oostenrijk), Antonin de Bemels, en de beste Chinese een-minuten-films. de avond wordt gepresenteerd door P.J. Roggeband en zal worden afgesloten met een live performance van Bas van Koolwijk. www.lazymarie.nl / www.hoogt4.nl
Reserveren: 030-2328388 of info@hoogt.nl

OVER HOOGT4 6X6
Hoogt4, een project van filmtheater t Hoogt, heeft zes kunstenaars (/collectieven) uitgenodigd elk een totaalkunstwerk te ontwikkelen dat zich op zes locaties afspeelt. De sterk uiteenlopende kunstenaars worden elk gestimuleerd om met een voor hen ongebruikelijk medium te werken. Het project 6x6 loopt t/m maart 2004.
6 kunstenaars: A.P. Komen en Karen Murphy // Persijn Broersen en Raymond Taudin Chabot // Michal Butink //  Boris Tellegen //  PIPS:lab // KKEP //
6 locaties: www.hoogt4.nl // caf t Hoogt // zalen t Hoogt // Stadsschouwburg videowall // NPS Flyer// MEERtv //
Een uitgebreid verslag is te zien op www.nps.nl/flyer/kunst, met dank aan Aart Helder (NPS).
Meer info: www.hoogt4.nl.


Als u geen mailing meer wenst te ontvangen, beantwoord deze mail dan met als onderwerp: unsubscribe.


______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (grootveld@nrc.nl).