Klaas Kuitenbrouwer on Mon, 28 Jul 2003 12:27:02 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Nieuwe workshops Gedrag Ontwerpen


Beste lezers, 

Bij deze een kort overzicht van het programma van de nieuwe serie Mediamatic workshops Gedrag Ontwerpen. Deze workshops gaan over het vormgeven van interactieve processen en de ervaringen van 'gebruikers'. De inhoud van de workshops is altijd interdisciplinair: vooraanstaande makers en denkers uit verschillende artistieke en wetenschappelijke gebieden presenteren naast elkaar hun werk en inzichten. Deze workshops zijn bedoeld voor iedereen die zich conceptueel én hands-on wil verdiepen in de mogelijkheden en moeilijkheden van interactieve projecten. 

Het komend seizoen zijn er workshops Gedrag Ontwerpen in lange en korte (3-daagse) edities: 

INTERACTIEVE VERTELLERS - 3 daags  Een workshop voor het ontwikkelen van ideeën voor interactieve verhaalomgevingen. De workshop duurt drie dagen en is bedoeld voor iedereen die zijn publiek rechtstreeks wil betrekken. Start 7 september.

USE KORSAKOW ! In deze praktische workshop leren de deelnemers in drie dagen het Korsakow Systeem te gebruiken en maken ze een kleine interactieve vertelling. Het Korsakow Systeem is een slimme, eenvoudig te leren applicatie waarmee iedereen rijke interactieve vertellingen kan maken. Start 1 oktober & 16 december 2003.

VAKANTIEDESIGN In deze workshop krijgen de deelnemers krijgen inzicht in  psychologische ritmes van inspanning en ontspanning, in de beleving van plaats,  in de sleutelelementen van het script voor een reis, en in manieren om die op nieuwe wijze in te zetten. Start op 8 oktober & 16 december 2003.

INTERACTIEVE VERTELLERS Een praktische én theoretische workshop over het vertellen van verhalen met interactieve media. De workshop duurt een maand en start 26 oktober. Voor kunstenaars, ontwerpers, vertellers en luisteraars.

PARTYDESIGN onderzoekt het ontwerp van sociale ervaringen aan de hand van feesten en vieringen. In drie dagen met elk een eigen thema krijgen de deelnemers  grip op timing en het bouwen van een spanningsboog; op het gebruik van anticipatie;  op de wisselwerking tussen ruimte en gedrag,  en op de verhouding tussen entertainment en participatie. Start 9 december.

Meer informatie over de inhoud en opzet van deze workshops en over de aantredende sprekers is te vinden op www.mediamatic.net/workshops. Daar vindt u ook een elektronisch inschrijfformulier. 
Als u nog verdere vragen heeft, kunt u ons natuurlijk altijd bellen of mailen.

Graag tot ziens bij een van onze workshops,  
Met groet, 

Klaas Kuitenbrouwer (workshopcoördinator)
Judith Koetsier (workshopassistent)

e-mail: workshops@mediamatic.nl
telefoon: 020-3446000
URL: www.mediamatic.net/workshops
______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (grootveld@nrc.nl).