Theo @ cut.up.media on Fri, 24 May 2002 15:47:02 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] GLOW


Persbericht 24 mei 2002

GLOW: CONCERTFOTO'S VAN MARJOLEIN DEN HARTOG IN OSTADETHEATER.

'Glow' is een expositie van de concertfoto's die Marjolein den Hartog de afgelopen jaren maakte voor het online muziekmagazine KindaMuzik. De verschillende kleuren licht die de performance van de artiesten op het podium versterken, spelen de hoofdrol in een serie foto's die in juni 2002 wordt tentoongesteld in het Ostadetheater in de Amsterdamse Pijp.

Op de expositie is onder andere werk te zien van Motel Moza´que in Rotterdam en het Nederlands Muziekfeest (met de Edison- en Gouden Harp-uitreikingen). Marjolein bracht de afgelopen jaren vele avonden door in concertzalen als Paradiso en de Melkweg in Amsterdam en fotografeerde naast mainstream artiesten als Kylie Minogue en Simple Minds vooral veel relatief onbekende bands als Echoboy, Belle & Sebastian en Phoenix.

Over pose en emotie
"Op het podium staan de artiesten altijd in de spotlights. Veel artiesten zijn zich daarvan bewust, maar soms overheerst de emotie. Ik probeer hen ook te vatten in die intieme momenten, wanneer een artiest even in extase is of helemaal opgaat in zijn spel. De kenmerkende poses van een popartiest of de ingetogen momenten worden versterkt door het spel van licht op het podium."

Ander werk
Naast concertfoto's maakt Marjolein ook al jaren vrij werk, met het stedelijk landschap en natuur als voornaamste onderwerpen. Zij houdt van voorwerpen die 'mooi van lelijkheid' zijn en zoekt naar schoonheid in alledaagse onderwerpen. Dit doet zij door voorwerpen net vanuit een vreemde invalshoek of close-up te fotograferen.

Marjolein den Hartog ('s-Hertogenbosch, 1975) studeerde styling aan de Hogeschool van Amsterdam en cultuursociologie aan de Universiteit van Amsterdam. Haar fotografisch werk heeft zij steeds een plaats gegeven binnen haar studie, o.a. door gebruik te maken van visuele sociologie. Ze volgde cursussen bij het Amsterdams Centrum voor Fotografie, maakte een fotoserie voor een beursstand en fotografeert naast live optredens voor KindaMuzik ook voor het Amerikaanse muziektijdschrift No Depression.

KindaMuzik
Met meer dan 6000 dagelijkse bezoekers is Kindamuzik een van de grootste Nederlandse online muziekmagazines op het gebied van pop, rock, dance, metal, punk, avantgarde, Americana en blues. De meeste aandacht gaat uit naar alternative en underground muziek en KindaMuzik wil dan ook die bands een kans geven die door de reguliere muziekmedia geweerd worden. KindaMuzik biedt de lezer de laatste cd- en concertrecensies, nieuwtjes en links, maar heeft daarnaast regelmatig interviews met bekende en minder bekende bands. KindaMuzik is te vinden op
www.kindamuzik.net.

Openingstijden
Dinsdag 4 t/m zaterdag 29 juni 2002 in het Ostadetheater, Van Ostadestraat 233d, 1073 TN Amsterdam, tel: 020 671 2417. Opening: 4 juni van 16.00 tot 18.00 uur. Verder te bezichtigen tijdens voorstellingen op de volgende avonden vanaf 19.00 uur: 5 - 6 - 7 -  8 - 9 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 21 - 22 - 27 - 28 en 29 juni en maandag t/m vrijdag tijdens kantooruren (even aanbellen).

Meer informatie: Neem contact op met Marjolein den Hartog (020 638 8239, 06 1553 0880 of
marjolein@burotexture.com).

Download poster:
http://www.burotexture.com/glow/glow-poster.doc