Lazy Marie on Wed, 1 May 2002 17:18:02 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Circus Maximus Home Movie


Title: Circus Maximus Home Movie
Persbericht Circus Maximus Home Movie

1 mei 2002, Utrecht

Utrecht staat dit voorjaar in het teken van videokunst. Op zaterdag 11 en zondag 12 mei presenteert Stichting Lazy Marie in het Centraal Museum in Utrecht een programma waarin 40 jaar home movie de revue zal passeren.
Met Circus Maximus Home Movie biedt Lazy Marie een aanvulling op het video-aanbod van de FFF Videoshow; de expositie in de stallen van het centraal museum waarin 40 jaar kunst-, clip- en reclamevideos naast elkaar gepresenteerd worden.
Met de opmerkelijke keuze voor home movies wil Lazy Marie de aandacht richten op al die audiovisuele privť documenten die anders verborgen voor het publiek zouden blijven. In het programma wordt onder meer een selectie vertoond van home movies die door amateurfilmers naar aanleiding van een oproep van Lazy Marie zijn ingezonden. Daarnaast besteedt Circus Maximus Home Movie  aandacht aan de geschiedenis van de amateurfilm.
Ook andere vormen van thuisfilmerij komen in het programma aan bod. Zoals het gebruik van video in een gezinssituatie als hulpmiddel bij therapie en de al dan niet geŽnsceneerde bloopers. Verder besteedt Lazy Marie aandacht aan de moderne variant van de familievakantie op 8mm; de homepage die gewijd is aan het privťbestaan van de maker.
Daarnaast presenteert Circus Maximus Home Movie werk van professionele kunstenaars die de home movie als uitgangspunt hebben genomen voor hun audiovisuele werk.

Iedereen is van harte welkom om op zaterdagavond 11 mei het programma bij te wonen.  Voor deze gelegenheid worden in de Refter (het restaurant van het Centraal Museum) een aantal intieme zithoekjes gecreŽerd voor een ontspannen avondje uit voor de buis. Naast een presentator van de avond zullen ook de borrelnootjes niet ontbreken. Tevens zal de FFF Videoshow  op deze avond exclusief voor de bezoekers van Circus Maximus Home Video te bezichtigen zijn.

Lazy Marie organiseert audiovisuele kunstprojecten en is onder andere bekend van Circus Maximus: avonden vol korte films en video's, installaties en performances.

Reserveren en Informatie: Lazy Marie  030 271 4058
publiciteit@lazymarie.nl .
www.lazymarie.nl
contactpersoon: Dineke leeuwis

Circus Maximus Home Movie
Locatie: Centraal Museum - de Refter (ingang: Agnietenstraat)

zaterdag 11 mei om 20:00 uur aanvang programma
Toegang:  4 § / 3 § voor U-pas en CJP houders/kunstacademie studenten (inclusief toegang tot de Videoshow)

Zondag 12 mei van 11:00 tot 17:00 uur doorlopend programma
Toegang: 8 § / 4§ voor MJK, CJP, U-pas en 65+ pashouders, kinderen t/m 12 jaar gratis. (inclusief toegang Centraal Museum)

--
Lazy Marie
Gruttersdijk 12
3514 BG Utrecht
T 030-2714058
F 030-2719561

www.lazymarie.nl
publiciteit@lazymarie.nl