redactie on Thu, 17 Jan 2002 12:07:01 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] [DDS redactie] DDS verhoogt upstream snelheid ADSL


Persbericht

Amsterdam 17 januari 2002

De Digitale Stad (DDS) verhoogt upstream snelheid ADSL.

De internet service provider DDS zal de upstream snelheid van haar 512/128 Kbit/s ADSL verbindingen verhogen naar 256 Kbit/s. Hierdoor kunnen gebruikers sneller informatie verzenden over het internet. De prijs voor de goedkoopste ADSL verbinding van DDS blijft gelijk: 44,45. De nieuwe hogere upstream snelheid geldt standaard voor alle nieuwe 512 kbit/s ADSL aansluitingen bij DDS.  Bestaande klanten kunnen hun verbinding laten upgraden voor een eenmalig bedrag van 25,-

De door DDS in samenwerking met de ADSL carrier BBned geleverde verbindingen zijn daarmee aanzienlijk sneller en goedkoper dan de MXstream verbindingen van KPN.

KPN verhoogde onlangs de prijzen voor Mxstream met bijna 25% wat tot grote verontwaardiging onder gebruikers van Mxstream heeft geleid. Vele klanten van de interproviders die MXsteram aanbieden waaronder XS4all, Planet Internet, Zonnet en HCC netlopen momenteel over naar alternatieve ADSL aanbieders waaronder DDS en Cistron.

In een poging het tij te keren kondigde KPN onlangs aan de hogere prijs te gaan compenseren door de upstream snelheid van MXstream te verhogen van 64 kbsec naar 128 kbsec. In reactie hierop verhoogt DDS thans de upstream snelheid naar 256 Kbit/s zonder verdere prijsaanpassing.

De bandbreedte verbindingen van DDS met een downloadsnelheid van 1 respectievelijk 2 Mbit/s houden een upload snelheid van 512 Kbit/s.

Tevens zal DDS haar klanten tegen een meerprijs van 2.25 per maand extra vaste ipnummers gaan aanbieden. Huidige gebruikers van MXstream kunnen bovendien overstappen naar een DDS ADSL verbindingen zonder eenmalige aansluitkosten.

De huidige ontwikkelingen in de ADSL markt zijn het gevolg van de onverwacht grote prijsverhoging welke per 1 februari ingaat voor de gebruikers van MXstream verbindingen. Hierdoor ontstaan mogelijkheden voor alternatieve providers om marktaandeel te verwerven. KPN heeft het afgelopen jaar de prijzen voor MXstream kunstmatig laag gehouden en alternatieve providers gehinderd in het realiseren van aansluitingen teneinde een marktvoorsprong op te bouwen. Soortgelijke praktijken leidden in de VS tot een monopolie van de regionale telefoonmaatschappijen (Baby Bells) op de ADSL markt waarna de prijzen voor eindgebruikers zijn verhoogd. Nu het door cashflow problemen geplaagde KPN gedwongen is in een vroeg stadium de prijzen te verhogen mag worden betwijfeld of zij er nog in kan slagen een monopoliepositie op te bouwen op deze markt.

Meer informatie over ADSL van DDS is te vinden op http://
www.dds.nl

----------------------------------
Niet voor publicatie

Contactinformatie
J. Flint
secretariaat@dds.nl
tel: 020-6257493