Mylène van Noort on Wed, 10 Oct 2001 11:45:01 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] [Waag] Performance Sher DoruffAANKONDIGING


Mediakunstenaar Sher Doruff te gast in Melkweg Lab Serie:
experiment met dans en technologie
15 oktober 2001

Melkweg Theaterzaal
Lab Serie
Door Sher Doruff, Steve Hearth, Nette Varga, concept Gonnie Heggen


Op 15 oktober is de aan Waag Society verbonden Amerikaanse mediakunstenaar Sher Doruff te gast in de Lab Serie. Dit is een project van dans / theatermaakster Gonnie Heggen waarin zij telkens met een andere gast een week lang samenwerkt. De resultaten worden gepresenteerd in de Melkweg in een voorstelling die balanceert tussen een studiopresentatie en een lab demonstratie.

Sher Doruff is Hoofd Sensing Presence bij Waag Society en initiatiefnemer en projectleider van de realtime interactive mediasynthesizer KeyStroke. De afgelopen jaren ontwikkelde Doruff voor diverse dans-, theater- en muziekgroepen soundscapes, vormgeving, projecties en decors. Met KeyStroke werkt ze aan digitale, interactieve audio- en videotoepassingen en met 'real time performance' technologieën voor theater en Internet.

Gonnie Heggen heeft voor deze aflevering van de Lab Serie Sher Doruff gekoppeld aan de Berlijnse percussionist Steve Hearth en de danseres Nette .

Het idee voor de Lab Serie is van Gonnie Heggen. Zij maakte de afgelopen jaren naam met danstheatervoorstellingen waarin zij een geheel eigen stijl ontwikkelde vol met humor, improvisatie en alledaagse bewegingen. Haar voorstelling 'Royal Madness' was vorig seizoen te zien in o.a. New York en Salzburg. Vorige gasten in de Lab Serie waren David Zambrano, Eva Meyer-Keller, Benoît Lachambre en Lidy Six.

De aflevering met Sher Doruff is voorlopig de laatste van de Lab Serie.

Aanvang: 20.30 uur
Kaarten: http://www.melkweg.nl/tickets


_______________________________________________________________________
Waag Society / maatschappij voor oude en nieuwe media is een kennisinstituut en medialab voor communicatietechnologie. In het programma Sensing Presence verricht Waag Society onderzoek en ontwikkeling van communicatietechnologie voor performances.
Mylène van Noort
PR / Communication

Waag Society / maatschappij voor oude en nieuwe media
Waag Society / for old and new media
Nieuwmarkt 4
1012 CR Amsterdam

T +31 20 557 9898
F +31 20 557 9880
E mylene@waag.org
http://www.waag.org