Erwin Verweij on Fri, 1 Jun 2001 18:24:21 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Adapter v2.0


Adapter v2.0 | 6th June 2001 | From the Roots to the Fruits

A.s Woensdag 6 juni zal Adapter in het teken staan van een langer lopend project genaamd “from the Root to the Fruit”. Dit project zal in verschillende fase worden opgebouwd en zal beginnen met een open discussie.

From the Root to the Fruit?
Eerst zullen we natuurlijk even uitleggen wat dit project inhoud.
In Rotterdam wonen vele creatieve talenten op allerlei gebieden binnen de digitale media (variërend van muziek , webdesign, database, video, 3D, etc). Velen zijn al tijden bezig en zijn op hun vakgebied of specialiteit op hoog niveau bezig. Toch is het soms net of er hier helemaal niets gebeurd, helemaal als je dit vergelijkt met steden zoals Londen, New York, Barcelona, Amsterdam, Berlijn, Wenen enz.

Wij menen dat dit komt omdat het in deze stad ontbreekt aan samenwerking en een hechte community. Samenwerking onstaat als mensen, organisaties of compagnies elkaar kunnen aanvullen of inspireren. Communities ontstaan via plekken waar gelijkgestemde elkaar kunnen ontmoeten. Als een community in beweging is, is één van de gevolgen dat dit een aantrekkingskracht heeft voor andere gelijkgestemde buiten de stad. Een stad wordt hierdoor steeds aantrekkelijker op dit gebied vanwege de vruchtbare voedingsbodem die er langzaam onstaat. Een creatieve dynamische scene is op zijn beurt weer een goede voedingsbodem voor multi-media bedrijven, de ICT en de AV sector. Eén van de redenen dat zij zich in deze stad zouden willen vestigen is omdat zij weten dat hier ook veel talenten rondlopen die binnen hun sector iets kunnen betekenen.

Je begrijpt misschien al dat het hier symbolisch gezien om de Roots gaat. De “Root”, de creatieve laag of community, moet worden gestimuleerd of gevoed wil de “Fruit” hier ontspruiten.

De eerste rondetafel discussie
Op woensdag 6 Juni zullen we de eerste discussie openen gericht op de “Root”
- Wat kunnen we doen om een betere communicatie en relatie met elkaar te krijgen?
- Wat kunnen de gemeente, OBR, RKS, subsidie instanties enz hier aan doen?
- Wie is het eens met deze stelling, wie niet? Zien we iets over het hoofd?

Iedereen kan mee discussiëren via een open mike, dus laat je stem horen !!!!!

Dit zijn enkele topics en we houden ons aanbevolen voor jouw inbreng. Heb je een suggestie voor een topic, mail het naar roottofruit@adapter.nlZintuigen stimulaties door:

Monitor installaties:
Claudia Nussbaumer & Sabine Stuller

Schilderijen foyer:
Taco

Video & Animation:
Robmotion
Boogieman

Soundscapes & Dancenoise:
Thomas & Gerrit

Technische ondersteuning:

Geluid:
AVDC

Licht:
Electra Mike

Supported by:
I-portal (financieel)
Off-Corso

“From the Root to the Fruit” is ontstaan in samenwerking met het Off-Corso team en de V2 Bookstore.

Heb je zelf iets toe te voegen, laat het ons even weten.

Adapter v2.0
Woensdag 6 juni
Aanvang: 19.00
Toegang: vrij

Kruiskade 22
Rotterdam
www.adapter.nlInformatietechnologie, met name internet, heeft nieuwe wegen geopend voor creatieve geesten. Velen zijn al een tijdje onderweg en kijken uit naar samenwerking. Waar zijn die andere creatieve vernieuwers dan?
Adapter is iedere 1e woensdag in Off-Corso, Kruiskade 22 te Rotterdam