Kees Brienen on 23 Nov 2000 12:48:47 -0000


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] CINEMA DIGITAAL: DOCS-ONLINEGraag wil ik u uitnodigen voor een speciale reeks van drie programma’s die CINEMA DIGITAAL presenteert samen met de IDFA:

DOCS-ONLINE

Wat voor makers zitten daar achter de online documentaire? Documentairemakers die online gaan of mediakunstenaars die zich toeleggen op documentair werk? Een online documentaire kan ruimte bieden voor publieksparticipatie, waardoor de voornaamste taak van de 'auteur' is gelegen in het creëren van een platform. Verandert de documentairemaker daarmee in een 'projectontwikkelaar'? Eén ding is denkbaar, namelijk dat we de 'creative treatment of reality' kunnen vernieuwen door verschillende media te combineren.
Het speciale programma DOCS-ONLINE gaat over de toekomst van het documentaire genre. Tijdens drie avonden presenteren makers hun digitale documentaire projecten gevolgd door discussie. Centrale vraag is of nieuwe media tot andere documentairevormen leiden.

1. THE END OF MASSCOMMUNICATION ( 27 nov. 21.00 )
Digitale video veranderde het filmlandschap, streaming video verovert een plek internet en de grenzen tussen de media categorieën 'lineaire film' en het 'non-lineaire internet' vervagen als nooit tevoren. Wat levert de convergentie van internet en broadcast media op voor de documentairepraktijk? Wat voor invloed heeft de verschuiving van broadcasting naar narrowcasting, van massapubliek naar 'communities'? Omroepen moeten de concurrentie aan gaan met onder andere kabelexploitanten en onafhankelijke online-portals die zich profileren als nieuwe
'contentproviders'.

Inleiding van Brian Winston (UK), publiceerde "Media Technology and Society". Presentaties van Mansi Jacobi (Freespeech), Paul de Bont (film & video support NCRV), Sean Treadway (Superchannel), Mark Zellenrath (UPC) o.v., MauzZ (KWW-TV), Femke Wolting (Submarine/VARA), Peter Meuleman (Philips/NAT- lab), Rob van Hattum (VPRO), Gerard O’Mally (BBC).

Na afloop in de bovenzaal een borreltje met muziek van KidGoesting van de legendarische electroformatie XEROX in combi met ruimtevaartbeelden!!!

2. THE USER IS THE CONTENT ( 28 nov. 21.00 )
Het web inspireert meer en meer makers om hun verhaal op een andere manier te vertellen. Hoe verandert de rol van de documentairemaker als hij/zij online gaat, en hoe verandert de perceptie als de kijker 'gebruiker' wordt?

Met presentaties van o.a. Manu Luksch van Ambienttv.net (uk), Philip Pocock: ‘A Description of the Equator and some Otherlands’ en ‘Artic Circle’, Victoria Mapplebeck: ‘Smart Hearts’ (Channel 4) en Willem de Ridder!

Na afloop in de bovenzaal een borreltje met natuurfilms en muziek.

3. NET AESTHETICS ( 29 nov. 21.00 )
De vierdimensionale narratieve ruimte van digitale media vraagt om een andere visuele benadering. Kan de bestaande kloof tussen de op functionaliteit gerichte IT-ers en kunstenaars overbrugd worden in het ideale multimediateam?

Met presentaties van o.a. Karen Guthrie met ‘/broadcast/’ en ‘Additional Footage’, Michael Murtaugh met ‘JBW – A Random Walk through the Twentieth Century’, T.J. Rosza (USA) met ‘D-life’ van heavy.com gevolgd door een discussie met Philip Pocock, Yariv Alterfin, Dick Rijken e.a.

Na afloop een borreltje in de Salon in de Balie…

websites:
www.docs-online.nl
www.cut-n-paste.nl

Programma: CINEMA DIGITAAL: DOCS-ONLINE
Redactie: CUT-n-PASTE (Carolien Euser en Nathalie Faber)
Moderator: Sonja de Leeuw
Plaats: Paradiso
Datum: 27, 28 en 29 november 2000
Aanvang: 21:00 uur
Zaal open: 20:30 uur
Entree: fl. 35,- incl. daglidmaatschap voor het hele programma
fl. 15,- incl. daglidmaatschap per avond


Ik vertrouw erop dat ik u hiermee van dienst ben geweest en dat ik op uw aanwezigheid tegemoet kan zien.

Met vriendelijke groeten van Kees Brienen.______________________________________________________ * Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet * toegestaan zonder toestemming. is een * open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek. * Meer info, archief & anderstalige edities: * http://www.nettime.org/. * Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).