Kees Brienen on 3 Nov 2000 18:20:26 -0000


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Cinema Digitaal: E-Culture Event 12-11-2000Tja lieve mensen,

Het begint zo langzamerhand meer en meer op lopende band werk te lijken, maar wederom zou ik u van harte willen uitnodigen voor de Cinema Digitaal presentatie van het:


E-CULTURE EVENTIn samenwerking met E-Culture Fair dat zich afspeelt 12 en 13 november in de Rai presenteert Cinema Digitaal: The Best of the Webby Awards; de Oscars in de web-designwereld, een filmprogramma geselecteerd door Bart Rutten van het N.I.M. (Ned. Instituut voor Mediakunst) en een aantal internet gerelateerde optredens van Arcangel Constantini, TNC Network en Boombox.com.Sinds Dziga Vertov in 1929 de klassieke film ‘The Man With The Movie Camera’ maakte, kent de filmgeschiedenis een vormtraditie ‘uit de eerste persoon’. De kijker kruipt in de huid van de hoofdpersoon, doordat deze dezelfde is als de cameraman. Een vertelvorm die aan actualiteit heeft gewonnen door de komst van de computergame, waarin kijker/speler met de joystick het perspectief of ‘camera standpunt’ bepaald. Uitgaande van dit principe is het filmprogramma
‘In de Eerste Persoon’ voor u samengesteld, met actuele film- en videowerken. Te zien zijn:

Janneke Küpfer - 'MP6' (2000) 7'00"
Sam Easterson - A Sheep in Wolf's clothing (1998) 5'00"
Prodigy/Cunningham - Smack my Bitch Up (1998) 4'00"
Julian Woropay - Silly Boy (1999) 9'00"
Rogier Fensdorf - Lift (1997) 3'00"
Jaak Kilmi - The Human Camera (1999) 20'00"
Jannicke Låker - no 17 (1997) 9'00"

Arcangel Constantini is een jonge mediakunstenaar uit Mexico City. Hij creëert spectaculaire interactieve kunstwerken op het internet, die opvallen door hun speelsheid en sprankelend design, muzikale miniaturen die bij aanraking complexe beeld en geluid loops vrij zetten. (HYPERLINKhttp://www.unosunosyunosceros.com)
(HYPERLINK http://www.bakteria.org)

TNC Network is een oorspronkelijk Frans collectief van interdisciplinaire mediakunstenaars die sinds 1995 actief opereren in het internationale netwerk van internet, radio, tv, en musea. Meer dan 150 DJ’s, VJ’s, designers, theoretici, kunstenaars en wetenschappers hebben bijgedragen aan de verschillende events en projecten van TNC Network. (HYPERLINK http://www.tnc.net)

Ook Boombox is een collectief van interdisciplinaire media- kunstenaars, dit keer uit Zurich, dat zich beweegt op de grens van mediakunst en met name de hiphop scène en erg actief is op internet. Naast party's en performances produceert BoomBox ook live events op het Internet die middels net.radio en web-tv worden uitgezonden. Check (HYPERLINK http://www.boombox.net): voor streaming dope on the net.

Plaats: Paradiso
Programma: CINEMA DIGITAAL: E-Culture Event
Datum: Zondag 12 november 2000
Aanvang: 21:00 uur
Zaal open: 20:30 uur
Entree: fl. 15,- inclusief daglidmaatschap


Hopelijk heb ik u enthousiast kunnen maken en kan ik uw aanwezigheid tegemoet zien.

Met vriendelijke groeten van Kees Brienen.


______________________________________________________ * Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet * toegestaan zonder toestemming. is een * open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek. * Meer info, archief & anderstalige edities: * http://www.nettime.org/. * Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).