Kees Brienen on 22 Aug 2000 21:10:46 -0000


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Cinema Digitaal enzo...


Zaterdag 26 augustus wordt het wederom een waanzinnig mooie dag dus organiseren we in de Zomer in Bloemendaal aan Zee: CLUB NU met om 16.00 uur de Jacaranda DJ’s George & Marcel, om 20.30 uur een optreden van de legendarische surf-formatie the Firebirds en na afloop CINEMA MINIMAAL met ongetwijfeld een waanzinnige film (Helaas duurt het programma slechts tot middernacht).

ZONDAG, 27 AUGUSTUS, 21.00 UUR:

Beste lezer,

Cinema Digitaal presenteert in samenwerking met het Nederlands Filmmuseum:

“JULIEN DONKEY BOY”


HARMONY KORINEEen sterk moment in de film is wanneer een visueel gehandicapt vriendinnetje van Julien hem vertelt dat ze altijd had gedacht dat ze normaal was, totdat iemand haar vertelde dat ‘normale’ mensen veel beter konden zien.…
Het zou als een sleutelscène kunnen dienen want men wordt door deze scène aangemoedigd vanuit haar perspectief mee te kijken. Realiteit, illusie en hallucinatie lopen op een subtiele manier dwars door elkaar vanuit het perspectief van de wereld zoals Julien die beleeft. Bij het schrijven van het script werd Korine geïnspireerd door zijn geestelijk zieke oom.

Harmony Korine bevestigt met deze film een groot kunstenaar te zijn. Het is zeer waarschijnlijk dat dit de beste film is die dit jaar in Nederland in de bioscoop zal verschijnen.

In het voorprogramma wordt de film “Die Grosse Ekstase des Bildschnitzers Steiner” gepresenteerd. Een film van Werner Herzog, die tevens de vader speelt in Julien Donkey Boy. Na afloop van de hoofdfilm volgt een optreden van de Berlijnse legendarische electronische formatie ‘FEVER’.

In de kleine zaal vanaf middernacht, Club Nu met het
KODI-soundsystem.

Plaats: Paradiso
Programma: Cinema Digitaal: Julien Donkey Boy
Datum: Zondag 27 augustus 2000
Aanvang: 21:00 uur
Zaal open: 20:30 uur
Entree: fl. 15,- incl. lidmaatschap


Komt allen, iedereen is er…

Vriendelijke groeten van Kees Brienen.


______________________________________________________ * Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet * toegestaan zonder toestemming. is een * open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek. * Meer info, archief & anderstalige edities: * http://www.nettime.org/. * Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).